Χειμωνιάτικο από την Τρίτη το σκηνικό του καιρού για ολόκληρη την Κρήτη, ενώ ανάλογο θα είναι και την ημέρα των Χριστουγέννων σύμφωνα με τις προβλέψεις του μετεωρολόγου Μανόλη Λέκκα.

Συγκεκριμένα την Τρίτη το πρωί αναμένεται να σημειωθούν κάποιες ασθενείς βροχές, όπως επίσης και ενίσχυση των βορείων ανέμων. Σταδιακά οι βροχές θα εξασθενήσουν,  ενώ από το μεσημέρι, οι άνεμοι που θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις, 4-5 μποφόρ θα ενισχυθούν και θα φθάσουν τα 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία  δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί από τους 11 έως τους 18 βαθμούς κελσίου.

Για την Τετάρτη όπως σημειώνει ο κ. Λέκκας \”θα έχουμε επιδείνωση του καιρού, με βροχές, τοπικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και νότια ενώ οι άνεμοι  θα ενισχυθούν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις  και θα πνέουν με εντάσεις 5-6 και δυτικά της Κρήτης και στα πελάγη 7-8 ή ακόμα και από το βράδυ της Τετάρτης και τα 9 μποφόρ, γεγονός που ενδεχομένως να δημιουργήσει προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Η θεοκρασία θα κυμανθεί από τους 12 μέχρι τους 18 βαθμούς κελσίου.\”

Για την Πέμπτη, αρχικά αναμένεται να σημειωθούν κάποιες βροχές ενώ οι άνεμοι θα παραμένουν ενισχυμένοι από νοτιοδυτικές διευθύνσεις, όμως σταδιακά θα εξασθενήσουν , και προβλέπεται μια πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού.

Σε ότι αφορά τη θερμοκρασία θα κυμανθεί στα επίπεδα της προηγούμενης ημέρα.

Από την Παρασκευή όπως λέει ο κ. Λέκκας  \”σταδιακά αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού που αρχικά θα επηρεάσει τις βόρειες περιοχές της Κρήτης, με βροχές και με την ενίσχυση των βορείων ανέμων στα πελάγη, που θα είναι εντάσεως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Οι βροχές αυτές θα συνεχιστούν και το Σάββατο, παραμονή των Χριστουγέννων ενώ ανήμερα των Χριστουγέννων προβλέπεται διατήρηση των ανέμων και κυρίως τοπικές βροχές. Επίσης από την Παρασκευή προβλέπεται και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας στα επίπεδα των 11 έως 13 βαθμών κελσίου.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook