Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία, κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα τηλεφωνικών υποκλοπών τις οποίες είχε διατάξει, σύμφωνα με τον ίδιο, η τουρκική κυβέρνηση.

«Γίνονταν υποκλοπές στα κινητά τηλέφωνά μου, το τηλέφωνο του σπιτιού μου και των παιδιών μου», δήλωσε σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu. «Αν αυτή η επονείδιστη πράξη έχει διαπραχθεί από την κυβέρνηση, τι μπορώ να πω;», ανέφερε ακόμη.

«Είναι αυτό δημοκρατία;», αναρωτήθηκε.

Ο Κιλιτσντάρογλου είναι αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), του δεύτερου μεγαλύτερου κόμματος στην Τουρκία.

Ο Κιλιτσντάρογλου είχε ερωτηθεί από τους δημοσιογράφους σχετικά με τις τηλεφωνικές υποκλοπές που είχαν διαπραχθεί από τις αρχές σε βάρος του δημοσιογράφου της αντιπολίτευσης Σονέρ Γιαλτσίν, ο οποίος συνελήφθη την Τρίτη στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση Εργκενεκόν.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το νόμο η δικαιοσύνη μπορεί να διατάξει τηλεφωνικές υποκλοπές σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ή για τη διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος, κυρίως για υποθέσεις τρομοκρατίας.

in.gr