Οι περισσότεροι από τους 13 διαδηλωτές που σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις στο κέντρο του Καΐρου τις τελευταίες ημέρες είχαν πυροβοληθεί, ενώ ο ένας από αυτούς πέθανε στα κρατητήρια από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, όπως ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη, ο επικεφαλής της ιατροδικαστικής υπηρεσίας της Αιγύπτου.

Ο στρατός, που κυβερνά την Αίγυπτο μετά την ανατροπή του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, έχει κατ\’ επανάληψη υποστηρίξει ότι οι δυνάμεις ασφαλείας δεν χρησιμοποίησαν αληθινές σφαίρες εναντίον των διαδηλωτών. Ωστόσο, έχουν μεταδοθεί πολλές φορές βίντεο που δείχνουν στρατιωτικούς να πυροβολούν εναντίον των πολιτών.

Ο ιατροδικαστής, Εχσάν Καμέλ Γκεόργκι, είπε ότι οι 9 από τους 13 ανθρώπους που έχουν σκοτωθεί από την Παρασκευή είχαν χτυπηθεί από σφαίρες. Διευκρίνισε όμως ότι μέχρι στιγμής έχουν γίνει μόνο δέκα νεκροτομές. Άλλος ένας πέθανε μέσα στα κρατητήρια του δικαστηρίου λίγη ώρα προτού ξεκινήσει η δίκη του. Διαπιστώθηκε ότι έφερε τραύματα στο κεφάλι τα οποία του προκάλεσαν εσωτερική αιμορραγία.

Πολλές χώρες και μη κυβερνητικές οργανώσεις έχουν καταγγείλει τη βίαιη καταστολή των κινητοποιήσεων στην Αίγυπτο. Οι συγκρούσεις ξέσπασαν την Παρασκευή μεταξύ των δυνάμεων της τάξης και των διαδηλωτών οι οποίοι έχουν στρατοπεδεύσει από τα τέλη Νοεμβρίου έξω από την έδρα της κυβέρνησης. Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται γιατί ο στρατός διόρισε πρωθυπουργό τον Καμάλ αλ Γκανζούρι, ο οποίος ήταν πρωθυπουργός και επί Μουμπάρακ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook