Την ερχόμενη Παρασκευή 23/12 θα υπάρχουν στους λογαριασμούς 700.000 δικαιούχων αγροτών τα χρήματα που αντιστοιχούν στην εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης.

Εδώ και μέρες είχε ολοκληρωθεί η γραφειοκρατική διαδικασία και τα πάντα ήταν  έτοιμα για να πιστωθούν οι λογαριασμοί των δικαιούχων αγροτών αρκεί η ΑΤΕ να ανάψει το πράσινο φως για το 1 δις ευρώ που είναι το ποσό που απαιτείται.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, χθες ενημερώθηκε ο ΟΠΕΚΕΠΕ πως τα λεφτά βρέθηκαν και πως θα ξεκινήσουν να μπαίνουν στους λογαριασμούς των αγροτών από το βράδυ της Πέμπτης 22/12, έτσι ώστε οι αγρότες να μπορούν να κάνουν αναλήψεις την Παρασκευή 23/12.

Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη τα υποκαταστήματα της ΑΤΕ ενημερώθηκαν απο τα κεντρικά έτσι ώστε να προετοιμαστούν κατάλληλα για την προσέλευση των αγροτών το πρωί της Παρασκευής.

Σήμερα το πρωί ο κ. Σκανδαλίδης γνωστοποίησε και επίσημα ότι την Πέμπτη (22/12) το βράδυ θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των αγροτών τα ποσά της εξόφλησης της ενιαίας ενίσχυσης ενώ την επόμενη ημέρα, Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, οι δικαιούχοι θα μπορούν να κάνουν ανάληψη των χρημάτων είτε από τα ΑΤΜ είτε από τα γκισέ των τραπεζών.

Το συνολικό ποσό του 50% της ενιαίας ενίσχυσης ανέρχεται στα 1.004.782.000 δις. ευρώ ενώ οι δικαιούχοι φθάνουν τους 700.000

 Εδώ και 10 ημέρες – σύμφωνα με τον υπουργό – η ΑΤΕbank πραγματοποίησε «αγώνα δρόμου» ώστε να βρεθούν οι πόροι και να πληρωθούν οι αγρότες.

Σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών αυτό έγινε εφικτό ενώ τα χρήματα δεν προέκυψαν από δανεισμό αλλά από την εξασφάλιση της 6ης δόσης του δανείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook