Πενήντα εκατ. ευρώ πλεόνασμα παρουσιάζει φέτος η ΕΡΤ ΑΕ και ως το 2014 αναμένεται να έχουν απαλειφθεί όλες οι σωρευμένες ζημίες, υπογράμμισε μιλώντας στο 27ο Τακτικό Συνέδριο της ΠΟΣΠΕΡΤ, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, Θανάσης Παπαγεωργίου.

Αναφερόμενος γενικότερα στην οικονομική κατάσταση της ΕΡΤ, χαρακτήρισε «ανεδαφική» την οποιαδήποτε συζήτηση για συρρίκνωση της ΕΡΤ και «εξωθεσμικές» τις σχετικές προτάσεις, οι οποίες δεν στηρίχθηκαν σε πορίσματα της Eurostat, ούτε έλαβαν υπόψη τα επίσημα οικονομικά στοιχεία της διοίκησης της ΕΡΤ.

Επιπλέον, ο κ. Παπαγεωργίου χαρακτήρισε το ανταποδοτικό τέλος «ζωτικής σημασίας» για την ΕΡΤ, επανέλαβε ότι είναι από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη και υπογράμμισε ότι μεγάλο μέρος του, περίπου το 1/3, επιστρέφει στο κράτος άμεσα ή έμμεσα.

Είπε ακόμη ότι η οικονομική εξυγίανση της εταιρείας βασίστηκε κατά κύριο λόγο στην περικοπή των μισθολογικών δαπανών και την περιστολή της σπατάλης και πρόσθεσε ότι μειώθηκαν σημαντικά και τα κοστολόγια των εξωτερικών παραγωγών.

Ο κ. Παπαγεωργίου υπογράμμισε ότι «η διαφάνεια αποτελεί προτεραιότητα για τη διοίκηση». Το καθεστώς διαύγειας -είπε ο πρόεδρος της ΕΡΤ- τηρήθηκε στη σύναψη Συμβάσεων Ορισμένου Χρόνου και στην τοποθέτηση Γενικών Διευθυντών από το μόνιμο προσωπικό της εταιρείας, ενώ γίνεται έλεγχος για τον εντοπισμό και την απομάκρυνση των υπαλλήλων της ΕΡΤ, που διατηρούν και άλλη θέση στον δημόσιο τομέα.

Όπως τόνισε, στο πλαίσιο αυτό προχωρά η ολοκλήρωση της διοικητικής αναδιάρθρωσης, μέσω του επιχειρησιακού σχεδίου που θα επιτρέψει, μεταξύ άλλων, τη διαμόρφωση της φυσιογνωμίας των καναλιών της ΕΡΤ και την ορθή αξιοποίηση του υπάρχοντος ανθρώπινου δυναμικού. Απέκλεισε δε το ενδεχόμενο απολύσεων εργαζομένων.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι υπάρχει σχεδιασμός για τη διάθεση μέρους του πλεονάσματος της εταιρείας στην προμήθεια τεχνολογικού εξοπλισμού και στην ενίσχυση της εσωτερικής παραγωγής, με σκοπό τη δημιουργία ποιοτικού προγράμματος. που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις και τις προσδοκίες των Ελλήνων πολιτών.

newsbeast.gr