Εξώδικο προς τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Αθανάσιο Καπρέλη, απέστειλαν οι αγροτικοί σύλλογοι Ησίοδος, Εκτός Εποχής, Κουτσουρά και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λασιθίου, για την επανεξέταση ορισμένων μόνο φακέλων παραγωγών για τις αποζημιώσεις από το E-Coli.

Στο εξώδικο, οι αγρότες του Λασιθίου αναφέρουν τα εξής :

\”Κύριε πρόεδρε

Με την από 8/11 επιστολή μας, σας ζητούσαμε να προβείτε στην επανεξέταση των φακέλων, όσων παραγωγών μας θεωρούσαν ότι αδικήθηκαν κατά την διαδικασία αποζημιώσεων για το E-Coli. Συνολικά κατετέθησαν και πρωτοκολλήθηκαν 594 αιτήσεις.

Σε απάντηση σας στις 8/12 με αρ. πρωτ. 114956, ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ αναφέρεται ότι, η επανεξέταση θα πραγματοποιηθεί από τις τοπικές υπηρεσίες Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής και θα αφορούν μόνο τους παραγωγούς που ήδη έχουν πάρει χρήματα από το μέτρο αυτό.

ΕΙΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΣ;;

Ποιος είστε εσείς κύριε πρόεδρε και με ποια εξουσία αποφασίζετε και δέχεστε την επανεξέταση ορισμένων μόνο των περιπτώσεων; Μήπως επειδή, αυτή η περίπτωση αφορά ελάχιστο μόνο αριθμό αιτήσεων;

Είναι ή δεν είναι Συνταγματικό Δικαίωμα του κάθε Έλληνα πολίτη, που απευθύνει επίσημο αίτημα σε δημόσια υπηρεσία, να πάρει επίσημη και έγγραφη απάντηση σε καθορισμένο χρονικό διάστημα;

Αλήθεια, διαθέτετε υπερφυσικές δυνάμεις που σας επιτρέπουν να θεωρείτε ότι μπορεί να έγιναν λάθη στον υπολογισμό του ύψους του ποσού αποζημίωσης του κάθε δικαιούχου και όχι σε αυτούς που κρίθηκαν μη δικαιούχοι;

Μας προσβάλετε κύριε πρόεδρε. Παίζετε με την νοημοσύνη μας. Είμαστε αγρότες κύριε πρόεδρε, ΟΧΙ βλάκες και ανόητοι, όπως μας αντιμετωπίζετε. Σπείρατε ανέμους και τώρα θερίζετε θύελλες.

Με την ανικανότητα των υπηρεσιών σας, να αντιμετωπίσετε δημοκρατικά, ισότιμα και με αξιοπρέπεια όπως αξίζει στους παραγωγούς μας, δημιουργήσατε και εξακολουθείτε, αναστάτωση, αισθήματα αδικίας και ανισότητας, μίσος και απογοήτευση.

Πιστεύοντας ότι ακόμα λειτουργείτε δημοκρατικά, σας δίνετε η μοναδική ευκαιρία να αναλάβετε τις ευθύνες σας και να προβείτε στις ενέργειες εκείνες, που θα αποκαταστήσουν κάθε, εκούσια ή ακούσια αδικία κατά των 594 συναδέλφων παραγωγών μας.

Σας διαβεβαιώνουμε ότι θα προβούμε σε κάθε μέσον, νομικό και μη, ώστε να αποκαταστήσουμε το αίσθημα αδικίας, που εσείς απλόχερα δημιουργήσατε ανάμεσα στους αγρότες μας.\”

(radiolasithi.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook