Σφοδρή επίθεση κατά του γ\’ αντιπροέδρου της Βουλής Ευάγγελου Αργύρη εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλος, με αφορμή τις δηλώσεις του πρώτου για το πόθεν έσχες βουλευτών. Μιλώντας στον Βήμα 99,5, ο κ. Πάγκαλος χαρακτήρισε «απαράδεκτη την παρουσία του στο προεδρείο της Βουλής».

«Πρέπει ο κύριος αυτός να σηκωθεί να φύγει. Δεν μπορώ να έχω καμία σχέση μαζί του» είπε ο κ. Πάγκαλος, κατηγορώντας τον Ευ.Αργύρη ότι δημιούργησε ένα «τερατώδες ζήτημα εις βάρος μου και εις βάρος άλλων συναδέλφων ενδεχομένως».

«Το ότι επιμένει» συνέχισε ο κ. Πάγκαλος «σημαίνει ότι ο άνθρωπος δεν έχει συνείδηση ούτε τι είναι ούτε πού βρίσκεται. Κι αν νομίζει ότι θα περάσει έτσι αυτό, κάνει πολύ μεγάλο λάθος. Υπάρχουν και όρια. Πρέπει να προστατεύσουμε τα ατομικά μας δικαιώματα ως Έλληνες πολίτες».

Στο ερώτημα εάν θα πρέπει να είναι πιο ουσιαστικός ο έλεγχος των «πόθεν έσχες», ο κ. Πάγκαλος πρότεινε να συσταθεί διακομματική επιτροπή η οποία να ελέγχει τις δηλώσεις όσων εμφανίζουν διαφοροποιήσεις προς την κατεύθυνση «όσων γίνονται πλουσιότεροι».

Στις εφ\’ όλης της ύλης δηλώσεις του, ο κ. Πάγκαλος υποστήριξε ότι το 2012 θα είναι η χειρότερη χρονιά της ύφεσης. «Πιστεύω ότι το 2012 είναι ο πάτος. Θα κινηθούμε στον πάτο της ύφεσης, είναι η χειρότερη χρονιά» είπε, σημειώνοντας όμως ότι μπορούν να δοθούν μερικά δείγματα «για να δημιουργηθεί κάποια αισιοδοξία ώστε το 2013 να μπούμε στην ανάπτυξη».

Ο κ. Πάγκαλος εξέφρασε την πάγια άποψή του κατά των πρόωρων εκλογών, λέγοντας πως εάν είναι δυνατόν πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος στην κυβέρνηση υπό τον Λουκά Παπαδήμο. Δήλωσε, επίσης, ότι πάντα υποστηρίζει πως εκλογές πρέπει να διεξάγονται όποτε ορίζει το Σύνταγμα, εφόσον υπάρχει πλειοψηφία. Με δεδομένες, άλλωστε, και τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι εάν γίνονταν τώρα εκλογές δεν θα προέκυπτε αυτοδύναμη κυβέρνηση, ο κ. Πάγκαλος αναρωτήθηκε «τι νόημα θα είχε να κάνουμε εκλογές για να επανέλθουμε στα ίδια;».

Αναφερόμενος στη συνεργασία των υπουργών, ο κ. Πάγκαλος είπε ότι δεν έχει διαπιστώσει προσπάθεια υπονόμευσης της κυβέρνησης Παπαδήμου ούτε από την πλευρά της ΝΔ ούτε από την πλευρά του ΛΑΟΣ. Έκανε, δε, λόγο για «δραματοποίηση του θέματος των επικουρικών συντάξεων».

«Έχουμε διαφωνίες καμιά φορά σε συγκεκριμένα θέματα» πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας όμως ότι «τα προβλήματα που δημιουργούνται από την ύπαρξη των υπουργών και των υφυπουργών που δεν προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ δεν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που θα είχαν προκύψει εάν είχε γίνει ένας ανασχηματισμός. Στην Ελλάδα, σε όλα τα κόμματα, υπάρχει η παράδοση όταν γίνεται ανασχηματισμός ο καινούργιος υπουργός να αρχίζει να χαλάει το έργο του προηγούμενου ή να το βάζει στο ντουλάπι».

Ως προς το θέμα του ανασχηματισμού, ο κ. Πάγκαλος εμφανίστηκε αντίθετος και αναρωτήθηκε «τι είδους ανασχηματισμό να κάνουμε, όταν μιλάμε για κυβέρνηση διάρκειας τριών, τεσσάρων, πέντε μηνών».

Όσον αφορά στο θέμα της «επόμενης ημέρας» στο ΠΑΣΟΚ και στο ερώτημα εάν θα πρέπει να παραμείνουν στην κυβέρνηση οι υπουργοί που θα θέσουν επισήμως υποψηφιότητα, ο κ. Πάγκαλος απάντησε πως κατά την άποψή του «όταν είσαι υποψήφιος δεν πρέπει να έχεις κυβερνητική θέση». Συμπλήρωσε, όμως, ότι εάν οι πολιτικοί αρχηγοί ή ο πρωθυπουργός Λ.Παπαδήμος τους ζητήσουν να μην αποχωρήσουν τότε οι υπουργοί αυτοί θα πρέπει να μείνουν στη θέση τους.

Ο κ. Πάγκαλος είπε ότι το ΠΑΣΟΚ «έχει σοβαρό πολιτικό πρόβλημα» και «θα πρέπει να διαλέξει άμεση εκλογή αρχηγού με προσφυγή στο σύνολο των πολιτών», ενώ πρότεινε και τη διεξαγωγή συνεδρίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook