Στο εργαστήριο κατασκευής σκηνικών, στον υπόγειο σταθμό αυτοκινήτων και στο χώρο του κεντρικού μηχανοστασίου του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, ξεναγήθηκε και ενημερώθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης από τους επιβλέποντες μηχανικούς του έργου για την πορεία των εργασιών όπου βρίσκεται στην τελική φάση ολοκλήρωσής του.

H επιστολή προς τον Δήμαρχο Ηρακλείου

Κύριε Δήμαρχε,

Πριν μερικές μέρες πραγματοποιήσαμε με τον κ. Πάνο Κόκκορη μακρά επίσκεψη στο εργοτάξιο του Πολιτιστικού Κέντρου στα πλαίσια της «υψηλής επίβλεψης» του έργου, την οποία έχουμε αναλάβει.
Ήταν μεγάλη η ευχαρίστησή μας (την οποία και εκφράσαμε ανεπιφύλακτα προς τον κ. Παναγιώτη Αναστασάκο) γιατί διαπιστώσαμε ότι –παρά τη γενικευμένη μεγάλη κρίση- το έργο προχωρεί προς την ολοκλήρωσή του με πιστή εφαρμογή της αρχιτεκτονικής μελέτης αλλά και με ιδιαίτερη προσοχή και ευαισθησία της Διευθύνουσας Υπηρεσίας για την άρτια κατασκευή του.
Τη στιγμή αυτή, οι γνωστές αναρίθμητες μικρο-πληγές (που νομοτελειακά απαντώνται σε κάθε υπό κατασκευήν οικοδομή) έχουν πια κλείσει. Έτσι το έργο είναι υπό απόλυτο έλεγχο, ώστε να μπορεί να γίνει και το επόμενο (και καταληκτικό) βήμα για την αποπεράτωσή του.

Πέραν αυτών των πολύ θετικών διαπιστώσεων, υπάρχει ακόμη μία ιδιαιτέρως σημαντική:
Νομίζουμε ότι είναι πια ορατή δια γυμνού οφθαλμού η «καθαρότητα των συνθετικών γραμμών της μορφής», οι ποικίλες λειτουργικές δυνατότητες και η πυκνή συσχέτιση, προσαρμογή και σύνδεση του Πολιτιστικού Κέντρου με την ευρύτερη πόλη του Ηρακλείου αλλά και με τη γειτονιά που το περιβάλλει άμεσα καθώς και τα χαρακτηριστικά της κτίσματα (π.χ., εκκλησία Αγίου Ανδρέα, αρχαιολογικά ευρήματα Πλατείας Φανερωμένης, Ενετικό τείχος, κ.τ.λ.)
Πρόκειται για μια σειρά από ισχυρά πλεονεκτήματα της αρχιτεκτονικής πρότασης τα οποία ίσως δεν μπορούσε κανείς προηγουμένως –και μάλιστα μόνον από τα σχέδια- να συλλάβει εύκολα.

Έτσι, πλέον, δεν απομένει παρά η τελική προσπάθεια της ολοκλήρωσης του κτιρίου, κυρίως μέσω της κατασκευής του μεγάλου μεταλλικού υποστέγου της κεντρικής πλατείας.
Πιστεύουμε, εν τέλει, ότι όλα τα παραπάνω θα έχουν ένα πολύ θετικό συνολικό αποτέλεσμα ώστε η πόλη σας να αποκτήσει ένα δυναμικό, δημόσιο πολυλειτουργικό συγκρότημα πολιτισμού, προικισμένο με ισχυρή προσωπικότητα και άρτια αισθητική. Ένα συγκρότημα που θα καταστεί ευδιάκριτο σημείο αναφοράς του πολεοδομικού ιστού και της καθημερινής ζωής του Ηρακλείου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook