Συνάντηση σε καλό κλίμα για περίπου μια ώρα με τον πρόεδρο του ΟΠΑΠ Γιάννη Σπανουδάκη είχε την Τετάρτη αντιπροσωπεία των ομάδων της Football League 2. Το παρών έδωσαν οι Σωτήρης Μαυρονάσος (Κόρινθος), Θανάσης Καφέζας (ΠΑΟ Ρουφ), Μιχάλης Μπαλασάς (Αναγέννηση Επανομής), Μπάμπης Αγγελετόπουλος (Απόλλων Σμύρνης), Στράτος Γιδόπουλος (Νίκη Βόλου) αλλά και η βουλευτής Κορινθίας Κατερίνα Φαρμάκη, η οποία βοήθησε σημαντικά προκειμένου να ακουστούν τα αιτήματα των ομάδων της Γ\’ Εθνικής και είχε κατ\’ ιδίαν συζήτηση με τον κ. Σπανουδάκη.
 
Ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ εξέφρασε την κατανόηση του για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σύλλογοι της κατηγορίας και τόνισε ότι θα θέσει όλα τα ζητήματα στο συμβούλιο και θα μεριμνήσει για την επίλυση τους. Οι εκπρόσωποι της Football League 2 του ζήτησαν να βοηθήσει για τη χορήγηση του ποσού των 700.000 ευρώ που αφορά την κάλυψη του κονδυλίου για τα έξοδα των μετακινήσεων. Και μπορεί να πήραν τη δέσμευση ότι θα εξεταστεί το θέμα αλλά όπως τους τόνισε ο κ.Σπανουδάκης «δεν είναι εύκολο να υλοποιηθεί λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας».
 
Παράλληλα, οι παράγοντες μετέφεραν ότι η επιχορήγηση που δίνεται στις ομάδες της κατηγορίας δεν επαρκεί και θα πρέπει να αυξηθεί σημαντικά έτσι ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα βιωσιμότητας που ταλανίζουν τα σωματεία. Οπως είπε ο κ. Σπανουδάκης: «Εχετε δίκιο γιατί η \”ψαλίδα\” με τις επιχορηγήσεις που δίνονται στη Σούπερ Λίγκα και τη Β\’ Εθνική είναι πολύ μεγάλη εν συγκρίσει με τη Γ\’ Εθνική, η οποία δεν παύει να αποτελεί επίσης μια επαγγελματική κατηγορία». Ακόμα, ο κ. Σπανουδάκης υπερασπίστηκε το σχέδιο αναδιάρθρωσης του πρωταθλήματος που προωθείται για τη νέα σεζόν με τη δημιουργία ενός ομίλου των 20 ομάδων επειδή όπως επισήμανε «με αυτό τον τρόπο η \”πίτα\” θα είναι μικρότερη και θα υπάρξει μεγαλύτερη βοήθεια στους συλλόγους».
 
Οι άνθρωποι της Γ\’ Εθνικής του έθεσαν ακόμα το ζήτημα της συμμετοχής παιχνιδιών της κατηγορίας στο κουπόνι του στοιχήματος. «Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν στο κουπόνι ομάδες π.χ. από το σουηδικό πρωτάθλημα και όχι οι δικές μας» του μετέφεραν, κάτι που δεν απέκλεισε για τη νέα σεζόν ο κ. Σπανουδάκης. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι τα περισσότερα έσοδα από το ελληνικό κουπόνι του στοιχήματος προέρχονται από το ποντάρισμα που γίνεται στους ξένους αγώνες και όχι στους ελληνικούς.
 
Καταλήγοντας, ο πρόεδρος του Οργανισμού μετέφερε ότι θα γίνει πρόταση για προβολή αγώνων Γ\’ Εθνικής από τη νέα σεζόν μέσα από το κανάλι του ΟΠΑΠ (ΟΠΑΠ ΤV), κάτι το οποίο θα επιφέρει ενδεχομένως επιπλέον διαφημιστικά έσοδα στα σωματεία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook