Σε αντίθεση με την άποψη που θέλει τους κατοίκους των βορειότερων και πλουσιότερων ευρωπαϊκών χωρών να ξοδεύουν περισσότερα για χριστουγεννιάτικα δώρα, έρευνα της εταιρίας «Deloitte» για τις καταναλωτικές συνήθειες των Ευρωπαίων πολιτών κατά την εορταστική περίοδο αποδεικνύει το αντίθετο. Σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα οι Ιρλανδοί ξοδεύουν περισσότερα από τους Γερμανούς και οι Έλληνες περισσότερα από τους Ολλανδούς.

Τα μέσα έξοδα στην Ευρώπη για χριστουγεννιάτικες αγορές αγγίζουν τα 587 ευρώ και οι Έλληνες πολίτες ξοδεύουν πολύ λιγότερα από αυτό το ποσό, καθώς κατά μέσο όρο κάθε πολίτης της χώρας μας \”χαλάει\” 319 ευρώ για ψώνια την περίοδο των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με την έρευνα οι δραστικές περικοπές που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα έχουν επηρεάσει τις καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων, καθώς καταγράφεται μείωση στα έξοδα για χριστουγεννιάτικα δώρα κατά 21%. Πάρα ταύτα οι Έλληνες εμφανίζονται να ξοδεύουν – ακόμα – περισσότερα από τους Ολλανδούς.

Πρωταθλητές στην χριστουγεννιάτικη κατανάλωση ανάμεσα στους Ευρωπαίους αναδεικνύονται οι κάτοικοι του Λουξεμβούργου, καθώς στο Μεγάλο Δουκάτο κατά μέσο όρο κάθε πολίτης ξοδεύει 923 ευρώ για ψώνια. Ακολουθεί η «μνημνονιακή» Ιρλανδία με 903 ευρώ ανά άτομα και η Σουηδία με 845 ευρώ.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook