Χαμηλές θερμοκρασίες, νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά είναι τα χαρακτηριστικά της τελευταίας εβδομάδας του 2011.

Στην Κρήτη η δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων βρήκε τις ορεινές περιοχές «ντυμένες» στα λευκά, αλλά οι χιονοπτώσεις δεν προκάλεσαν ιδιαίτερα προβλήματα στα οδικά δίκτυα καθώς αντιμετωπίστηκαν από τα συνεργεία της Περιφέρειας και των Δήμων.

Για αύριο Τρίτη 27/12 προβλέπεται :

Στα Χανιά : Ασθενής βροχή, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 12 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βορειοανατολικούς ανέμους ως 4 μποφόρ. Το βράδυ της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με ασθενή βροχόπτωση, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 11 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βορειοανατολική διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Στο Ρέθυμνο : Ασθενής βροχόπτωση, με την θερμοκρασία στους 10 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 4 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με την εκδήλωση ασθενούς βροχής, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 11 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Στο Ηράκλειο : Ασθενής βροχόπτωση, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 11 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βόρειους ανέμους ως 3 μποφόρ. Το βράδυ της ίδιας ημέρας προβλέπεται μεταβολή του καιρού, με συννεφιασμένο ουρανό, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 11 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.

Γενική πρόγνωση μέχρι την Πρωτοχρονιά

Την Τρίτη στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά της κεντρικής ηπειρωτικής χώρας, κυρίως τις πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια.
Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νοτιοδυτικά 7 τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και νυχτερινές ώρες στα βόρεια.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις στα ανατολικά και νοτιά. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 πρόσκαιρα στα νότια μέχρι 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω άνοδο.

Την Πέμπτη αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα νοτιοδυτικά θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν καταιγίδες κυρίως στα νοτιοδυτικά θαλάσσια τμήματα. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και το βράδυ στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 πρόσκαιρα στα βόρεια μέχρι 5 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Τέλος, την Παρασκευή και το Σάββατο, παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ο καιρός θα είναι άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις νοτιότερες περιοχές, αλλά στη διάρκεια της ημέρας θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση από τα δυτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 6 μποφόρ που βαθμιαία την Κυριακή από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει ιδιαίτερη μεταβολή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook