Την ερχόμενη Πέμπτη αναμένεται να ληφθούν από τη διοίκηση του ΙΚΑ οι οριστικές αποφάσεις για τη λειτουργία του «Μακεδονία Παλλάς», καθώς φαίνεται να έχει επέλθει, κατ\’ αρχήν συμφωνία ανάμεσα στον όμιλο Δασκαλαντωνάκη, που διαχειρίζεται το ιστορικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, και το ΙΚΑ, που είναι ο ιδιοκτήτης του ακινήτου.

Το πρόβλημα ανέκυψε όπως δημοσιεύει η zougla.gr, το Νοέμβριο, όταν, μετά τη λήξη του μισθώματος, υπήρξαν σοβαρές διαφωνίες ανάμεσα στην επιχείρηση και το ΙΚΑ για το ύψος του ενοικίου.

Το ΙΚΑ προκήρυξε διεθνή διαγωνισμό για την επιλογή νέου μισθωτή, ενώ ο όμιλος Δασκαλαντωνάκη απέστειλε επιστολή προς τους 120 εργαζομένους στην επιχείρηση, με την οποία τους γνωστοποιούσε την διακοπή της λειτουργίας του ξενοδοχείου στις 27 Δεκεμβρίου και «τη λήξη της συνεργασίας τους».

«Η υπόθεση βρίσκεται σε καλό δρόμο», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του Ιδρύματος, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα επιτευχθεί ο βασικός στόχος, που είναι «να παραδοθεί το ξενοδοχείο στο νέο μισθωτή, εν λειτουργία».

Τα βασικά σημεία της συμφωνίας που προβλέπει την παράταση της λειτουργίας του «Μακεδονία Πάλας» μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο τέθηκαν κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ του Ιδρύματος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook