Στον υφυπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη, προκειμένου να πληρωθούν τις εφημερίες τους, παρέπεμψε τους γιατρούς των Νοσοκομείων Χανίων και Ρεθύμνης, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας Νίκος Πολύζος, ο οποίος σήμερα επισκέφθηκε τα Χανιά.
Ο κ. Πολύζος, συναντήθηκε με τον Διοικητή της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Μανόλη Φραγκιαδουλάκη, καθώς και με τον διοικητή του Νοσοκομείου Χαράλαμπο Δουλγεράκη, αλλά και με εργαζόμενους από τα δυο νοσηλευτικά ιδρύματα του νησιού.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου, \”ο σκοπός της επίσκεψής μου, στην Κρήτη, είναι να εξετάσω την πορεία του μνημονίου στα Νοσοκομεία κατά την διάρκεια του 2010. Παράλληλα, ενημέρωσα όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ότι το πλαφόν 9% των εφημεριών δεν είναι πλέον ανά νοσοκομείο αλλά ισχύει για το σύνολο της χώρας και τις υγιειονομικές περιφέρειες.\”

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των γιατρών Ε.Σ.Υ. νομού Χανίων Αντώνης Κρασουδάκης υποστήριξε πως,\”αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή, είναι η ασφαλής εφημέρευση των νοσοκομείων, καθώς απο τις 20 του μήνα δεν θα έχουμε πρόσθετες εφημερίες. Όμως από ότι αντιλαμβανόμαστε θα έχουμε πρόσθετες περικοπές. Ωστόσο, η υγεία δεν είναι θέμα λογιστικής.\”

Ο πρόεδρος της Ένωσης γιατρών νομού Ρεθύμνου, Γιάννης Σαριδάκης, επεσήμανε ότι \”η κατάσταση των περιφερειακών νοσοκομείων, είναι τραγική. Μέχρι στιγμής, οι γιατροί εφημερεύουν εθελοντικά εδώ και πέντε μήνες δεν έχουν πληρωθεί καθώς δεν έχει παρθεί μια πρωτοβουλία. Επίσης, ένα ακόμη παράδοξο είναι ότι τα ακριτικά νησιά τα έχουν εντάξει στην Β υγιειονομική ζώνη, δηλαδή εκεί που υπάγονται τα νοσοκομεία της Κρήτης.\”

  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook