Την έναρξη των διαδικασιών, το ταχύτερο δυνατό, για την αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ έθεσαν στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος τρία από τα κορυφαία στελέχη του κόμματος: οι κ.κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Ανδρέας Λοβέρδος, και Ευάγγελος Βενιζέλος.

Νωρίτερα, ο κ. Παπανδρέου έκανε μία γενική εισήγηση, διάρκειας μίας ώρας και δέκα λεπτών, χωρίς να αναφερθεί καθόλου στο ζήτημα της ηγεσίας. Εντούτοις, μία γενική αναφορά του, ότι «θα πράξω το καθήκον μου», προκάλεσε συζητήσεις.

«Ποιο από όλα τα καθήκοντά σας θα πράξετε;» ρώτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος εκτίμησε ότι η εισήγηση του προέδρου του κόμματος διατηρεί την ασάφεια, η οποία -όπως σημείωσε- δεν εξυπηρετεί κανέναν.

Ο κ. Λοβέρδος, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει χρόνος για μακροχρόνιες εσωκομματικές διαδικασίες, ζήτησε τριήμερη διαδικασία για τη διαδοχή. Πρότεινε, δε, σε περίπτωση που τα πράγματα δεν ξεκαθαριστούν, να συνεδριάσει εκ νέου το Πολιτικό Συμβούλιο για να πάρει σχετικές αποφάσεις.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε μέχρι τις 15 Ιανουαρίου «να τελειώσουν όλα». Ζήτησε επίσης καθαρές λύσεις (όχι διαρχία) και σταθερή ηγεσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι ο ίδιος δεν είναι κατά των καταστατικών διαδικασιών, οι οποίες προβλέπουν εκλογή προέδρου με καθολική ψηφοφορία μελών και φίλων, αλλά όλα αυτά πρέπει να τελειώσουν μέχρι τις 15 Ιανουαρίου.

Κατά τις ίδιες πάντα πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε απευθυνόμενος στους παρόντες, ότι ο ίδιος είναι έτοιμος να καταθέσει τις φιλοδοξίες του, «εφόσον μου το ζητήσετε».

Οδικό χάρτη απολογισμού του κυβερνητικού έργου και άμεση έναρξη των διαδικασιών για τη διαδοχή ζήτησε και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο Δ.Ρέππας δεν πήρε θέση για τη διαδοχή. Σημείωσε όμως ότι το Πολιτικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει εκ νέου την άλλη εβδομάδα.

Νωρίτερα, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης ζήτησε να γίνει αυτοκριτική αλλά όχι «αυτομαστίγωμα». «Αν μπούμε στη λογική της ισοπέδωσης και απαξίωσης της κυβερνητικής μας θητείας, τότε προσφέρουμε εξαιρετικές υπηρεσίες στα άλλα πολικά κόμματα και τις χειρότερες υπηρεσίες στη Χώρα και μετά στο ΠΑΣΟΚ και την παράταξή μας» είπε ο κ. Καρχιμάκης.

Η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου συνεχίζεται. Αναμένεται να μιλήσουν σημαντικά στελέχη που κατά καιρούς έχουν εκφράσει τις αντιρρήσεις τους.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook