Την πλήρη αντίθεσή τους στη «νέα μείωση του κέρδους τους», εν αναμονή νέων μέτρων για μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, εκφράζουν οι φαρμακοποιοί με ανοιχτή επιστολή τους στο υπουργείο Υγείας την Τρίτη.

Υποστηρίζοντας πως ο στόχος για μείωση 1,4 δισ. ευρώ της φαρμακευτικής δαπάνης είναι ανέφικτος, οι φαρμακοποιοί καλούν επίσης το υπουργείο να φροντίσει για την ομαλοποίηση των πληρωμών τους από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Στην επιστολή που συνέταξε το προεδρείο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), υποστηρίζεται πως η μείωση είναι μέτρο «άδικο, αναποτελεσματικό και οδηγεί στην εξόντωση του μικρού φαρμακείου της γειτονιάς».

Ο Σύλλογος αναφέρει επίσης ότι η μείωση της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης «από 5,2 δισ. (το 2009) σε 3,6 δισ. για το 2011, στηρίχτηκε σε μεγάλο βαθμό στη δραστική μείωση του τζίρου και συνεπώς των εισοδημάτων για τους φαρμακοποιούς. Η σχεδιαζόμενη μείωση κατά 1,4 δισ. της δαπάνης για το 2012, σημαίνει ότι η δική μας συνεισφορά θα είναι επιπλέον περίπου 350 εκατ. ευρώ».

«Σημειώνουμε ότι ο στόχος αυτός είναι ανέφικτος, με βάση τις αναλύσεις όλων των ειδικών», επισημαίνει ο Σύλλογος, ζητώντας από τον υπουργό Υγείας «να μην τους επιτίθεται για επικοινωνιακούς λόγους, αλλά να φροντίσει ώστε να ομαλοποιηθούν οι πληρωμές τους από τα ασφαλιστικά ταμεία, πριν αντιδράσουν δυναμικά».

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook