Επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν σε επίθεση με εκρηκτικά εναντίον κορανικού σχολείου στη νότια Νιγηρία, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία. Η επίθεση σημειώνεται μερικές ημέρες μετά τις αιματηρές επιθέσεις που είχαν στόχο χριστιανικές εκκλησίες ανήμερα Χριστούγεννα.

«Ο εκρηκτικός μηχανισμός ερρίφθη από ένα αυτοκίνητο εν κινήσει, του οποίου δεν γνωρίζουμε τα στοιχεία. Έξι παιδιά και ένας ενήλικας τραυματίστηκαν. Οι τραυματίες περιθάλπονται στο νοσοκομείο. Δεν αναφέρθηκε κανένας θάνατος, ούτε κάποια σύλληψη», ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Τα παιδιά που τραυματίστηκαν είναι 5 έως 8 ετών και βρίσκονταν στην τάξη τη στιγμή της έκρηξης.

Την ίδια ώρα αξιωματούχος της Εθνικής Υπηρεσίας Βοήθειας ανακοίνωνε ότι 90.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί από την πόλη Νταματούρου της βορειοανατολικής Νιγηρίας, μετά τις βίαιες συγκρούσεις μεταξύ ένοπλων ισλαμιστών και των δυνάμεων ασφαλείας την περασμένη εβδομάδα, ανακοίνωσε σήμερα αξιωματούχος.

Από αυτούς τους 90.000 εκτοπισμένους, «σχεδόν 40.000 προέρχονται από την περιοχή Πομπομάρι, η οποία έχει εντελώς ερημώσει. Ορισμένοι εκτοπισμένοι έχασαν τα σπίτια τους και άλλοι εγκατέλειψαν τις εστίες τους για λόγους ασφαλείας», πρόσθεσε.

«Ζητήσαμε από τους εκτοπισμένους να μην πάνε σε έναν προσωρινό καταυλισμό για λόγους ασφαλείας. Η πλειοψηφία αυτών κατέφυγε σε σπίτια φίλων και συγγενών στην πόλη και τα γειτονικά χωριά», διευκρίνισε ο αξιωματούχος.

Στην πόλη Νταματούρου ξέσπασαν αιματηρά επεισόδια την περασμένη εβδομάδα. Άτομα φερόμενα ως μέλη της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ εξαπέλυσαν επιθέσεις, ενώ ακολούθησε βίαιη καταστολή από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Σύμφωνα με μια οργάνωση προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, έως 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα βίαια αυτά επεισόδια.

Η Νιγηρία είναι η πιο πυκνοκατοικημένη χώρα της Αφρικής, με 160 εκατομμύρια κατοίκους που έχουν χωριστεί επίσης στο μουσουλμανικό βορρά και το χριστιανικό νότο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook