Για σαρωτική επέλαση τεραστίων οικονομικών συμφερόντων στο χώρο της υγείας κάνει λόγο με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων.

Ο Ιατρικός Σύλλογος επισημαίνει μεταξύ άλλων, σε ότι \”αφορά τα μεγάλα Ιατρικά Κέντρα, έχει καταργηθεί η πρόβλεψη για το ελάχιστο ποσοστό του 51% των μετοχών να ανήκει σε γιατρούς. Με αυτή την μεθόδευση, ο καθένας που θα διαθέτει τα κεφάλαια θα μπορεί να λειτουργεί υποδομές ιατρικής περίθαλψης χωρίς τα εχέγγυα της Ιατρικής Επιστήμης και οι ασφαλισμένοι να βρίσκονται στο έλεος της ασυδοσίας του Κεφαλαίου.\”

Επίσης στην ανακοίνωση τονίζεται πως με τον δημιουργία του νέου ταμείου του ΕΟΠΥ που θα λειτουργήσει από την πρώτη Ιανουαρίου, θα προκύψουν \”δυσάρεστες εκπλήξεις στους ασφαλισμένους του κουτσουρεύοντας  επιδόματα, παροχές, νοσήλια και καλώντας τον ασθενή να πληρώσει ένα σημαντικό τμήμα της περίθαλψης του από την τσέπη του. Για τους γιατρούς επιφυλάσσει παρόμοια αντιμετώπιση.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης αναφέρει:

\”Στο χώρο της Υγείας βρίσκεται στο τελικό στάδιο μια σαρωτική επέλαση τεράστιων οικονομικών συμφερόντων που θα λυμαίνονται τον κλάδο εφ’ εξής. Ήδη, όσον αφορά τα μεγάλα Ιατρικά Κέντρα, έχει καταργηθεί η πρόβλεψη για το ελάχιστο ποσοστό του 51% των μετοχών να ανήκει σε γιατρούς.

Με αυτή την μεθόδευση, ο καθένας που θα διαθέτει τα κεφάλαια θα μπορεί να λειτουργεί υποδομές ιατρικής περίθαλψης χωρίς τα εχέγγυα της Ιατρικής Επιστήμης και οι ασφαλισμένοι να βρίσκονται στο έλεος της ασυδοσίας του Κεφαλαίου. Ταυτόχρονα ένα νέο υπερταμείο, ο ΕΟΠΥ, θα λειτουργήσει από την 1η Ιανουαρίου 2012 και θα ενσωματώσει τους τομείς Υγείας του ΙΚΑ, του ΟΠΑΔ, του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ και όλα αυτά με μείωση τουλάχιστον κατά 40% των πόρων που διατίθεντο.

 Δυστυχώς ο ΕΟΠΥΥ επιφυλάσσει δυσάρεστες εκπλήξεις στους ασφαλισμένους του κουτσουρεύοντας  επιδόματα, παροχές, νοσήλια και καλώντας τον ασθενή να πληρώσει ένα σημαντικό τμήμα της περίθλαψής του από την τσέπη του. Για τους γιατρούς επιφυλάσσει παρόμοια αντιμετώπιση, με πλαφόν σε επισκέψεις, πλαφόν σε φάρμακα και ένα ασφυκτικό περιβάλλον λειτουργίας όπου ο ασφαλισμένος θα μετατρέπεται σε έναν απρόσωπο αριθμό προτεραιότητας στην αναμονή του ιατρείου.

Η αποζημίωση που δίνει ο ΕΟΠΥΥ στο γιατρό είναι  μικρότερη και από τα έξοδα συντήρησης του ιατρείου του. Με άλλα λόγια καλείται ο γιατρός να εισέλθει σε ένα Σύστημα Υγείας που θα τον εξαναγκάσει να κλείσει το ιατρείο του!
Μετά από αυτές τις δυσάρεστες εξελίξεις οι γιατροί των Χανίων, αλλά και όλης της χώρας, αποφασίσαμε να προφυλάξουμε τους εαυτούς μας αλλά κυρίως να προσπαθήσουμε να προφυλάξουμε τους ασφαλισμένους από την εφαρμογή ενός άδικου και ανεπαρκούς Συστήματος Υγείας. Οι γιατροί των Χανίων αντιτασσόμαστε σε αυτή την απειλούμενη πραγματικότητα.

Δεχόμαστε τους ασφαλισμένους ελεύθερα, τους εξετάζουμε ανθρώπινα και με τους όρους της Ιατρικής Επιστήμης και αμειβόμαστε με την χαμηλότερη δυνατή επιβάρυνση για τον ασθενή.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook