Για τη Βάση Οικονομικών Δεδομένων των ΟΤΑ και των νομικών προσώπων τους, που έχει ενεργοποιηθεί από την αρχή του χρόνου, ενημερώθηκαν σήμερα εκπρόσωποι της Eurostat από στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών.

Στη συνάντηση εργασίας συμμετείχαν και στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ, της ΕΕΤΑΑ, του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, καθώς και οι στατιστικοί ανταποκριτές των Δήμων Αθηναίων, Πειραιώς, Καλλιθέας και Περιστερίου.

Με τη δημιουργία της Βάσης Δεδομένων συγκεντρώνεται το σύνολο των κρίσιμων οικονομικών και στατιστικών δεδομένων. Από τη Βάση μπορούν να ενημερώνονται, τόσο το Υπουργείο Εσωτερικών, όσο και η Ελληνική Στατική Αρχή, το Υπουργείο Οικονομικών (Γενικό Λογιστήριο του Κράτους), το Ελεγκτικό Συνέδριο και τα συλλογικά όργανα των ΟΤΑ. Επιλύεται ένα μείζον χρονίζον ζήτημα και έτσι, για πρώτη φορά, υπάρχει η δυνατότητα έγκαιρης και ακριβούς αποτύπωσης και παρακολούθησης των οικονομικών των ΟΤΑ στα στοιχεία της Γενικής Κυβέρνησης.

Στη διάρκεια της ενημέρωσης ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στο θεσμικό πλαίσιο, στις τεχνικές προδιαγραφές, στον τρόπο συλλογής των στοιχείων, στη διασφάλιση της ποιότητας και εγκυρότητας τους και εν γένει στην αποτελεσματική λειτουργία και βιωσιμότητα της βάσης οικονομικών δεδομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τα στελέχη της EUROSTAT εξέφρασαν την «πλήρη ικανοποίηση τους και συνεχάρησαν το υπουργείο Εσωτερικών για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του ζητήματος της αποτύπωσης των οικονομικών των ΟΤΑ και την αποδοτική συνεργασία με την ΕΛΣΤΑΤ», σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook