Ο Σύλλογoς Kρητών Σύρου όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, τίμησε την Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011, και ώρα 09.00΄ τη μνήμη των Αγίων Δέκα μαρτύρων στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου της Ερμούπολης Σύρου, οι οποίοι με σχετική καταστατική διάταξη έχουν οριστεί ως προστάτες του Συλλόγου.

Η εικόνα των Αγίων Δέκα που βρίσκεται στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου της Ερμούπολης Σύρου, την ζωγράφισε στο Ρέθυμνο στις 10 Δεκεμβρίου 1860 ο ρεθύμνιος αγιογράφος Αντώνιος ΒΕΒΕΛΑΚΗΣ με δαπάνη του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Κρητών Ερμούπολης.

Η εικόνα έχει ξύλινο σκούρο καφέ χρώμα πλαίσιο και βρίσκεται στην δεξιά πλευρά του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου. Ακριβώς κάτω από αυτή την εικόνα, υπάρχει μικρότερη πανομοιότυπη του ιδίου αγιογράφου, την οποία ζωγράφισε στο Ρέθυμνο το 1861 επίσης με δαπάνη επίσης του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Κρητών Ερμούπολης.

Στη θεία λειτουργία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας, Μήλου και Μυκόνου κ.κ. ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β΄, ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο βίο των Άγιων Δέκα καθώς και σπουδαίο έργο του Συλλόγου επαινώντας τα μέλη του για την ενεργό δράση του.

Ακολούθησε αρτοκλασία, και επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των κεκοιμημένων μελών του Συλλόγου, και με απέραντο σεβασμό και ευγνωμοσύνη, αποδόθηκε η οφειλόμενη τιμή στα αείμνηστα μέλη του Συλλόγου ως ένδειξη σεβασμού και τιμής.

Στη συνέχεια ακολούθησε κέρασμα του Συλλόγου με αφεψήματα και παραδοσιακά προϊόντα της Κρήτης σε κατάστημα της πόλης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook