Με αισιοδοξία για εξεύρεση λύσης ολοκληρώθηκε η σύσκεψη που έγινε για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών, μεταξύ του Γ.Γ.Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Αθ. Καρούντζου, του προέδρου της ΠΕΔ Κρήτης και Δήμαρχου Ηρακλείου κ.Γ. Κουράκη και των διοικήσεων των ΚΤΕΛ Κρήτης.

Στη σύσκεψη έγινε γνωστό ότι από το Υπουργείο δόθηκε παράταση ενός μήνα στις υπάρχουσες  συμβάσεις μεταφοράς των μαθητών, δηλαδή μέχρι το τέλος Ιανουαρίου. Με αυτό το δεδομένο αποφασίστηκε μέχρι την επόμενη εβδομάδα να υπάρξει συγκεκριμένη και αναλυτική καταγραφή απο τα ΚΤΕΛ των δρομολογίων και του κόστους ανα κάθε Δήμο ξεχωριστά.

Θα ακολουθήσουν ξεχωριστές συσκέψεις με τους Δήμους ανα Νομό έτσι ώστε μέχρι τις 10 Ιανουαρίου να υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις και σχέδιο για τις μεταφορές των μαθητών προκειμένου να καταλήξουν σε τελική συμφωνία για να υπογραφούν οι συμβάσεις με τους Δήμους.

ΟΙ προθεσμίες είναι ιδιαίτερα ασφυκτικές και όπως τονίστηκε όλοι πρέπει να \”τρέξουν\” για να μην εξαντληθεί και η νέα προθεσμία. Παράλληλα έγινε γνωστό πως απο πλευράς κυβέρνησης δόθηκε η δέσμευση ότι στο πρώτο δίμηνο του 2012 θα εξοφληθούν οι οφειλές προς τα ΚΤΕΛ που ανέρχονται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για το έργο της μεταφοράς των μαθητών, καθώς επίσης και πως στην συνέχεια με τις νέες συμβάσεις που θα γίνουν με τους Δήμους, οι πληρωμές των ΚΤΕΛ θα γίνονται ανα δίμηνο.

Απο πλευράς των ΚΤΕΛ της Κρήτης έγινε σαφές ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να αναλάβουν το έργο και να εξυπηρετούνται οι μαθητές, αρκεί να καλυφθεί το κόστος της λειτουργίας των λεωφορείων.

Πάντως ο κ.Καρούντζος έκανε γνωστό ότι ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία καταγραφής καταλόγων με τους μαθητές που μεταφέρονται ανα σχολείο και ανα δήμο, προκειμένου, σε περίπτωση που \”ναυαγήσει\” η προσπάθεια με τα ΚΤΕΛ να εφαρμοστεί η \”εναλλακτική\” επιδότηση του κάθε μαθητή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook