Την αισιοδοξία του ότι το 2012 σε ότι αφορά στην αυτοδιοίκηση και γενικότερα στους πολίτες , θα φανεί «φως στην άκρη του τούνελ» εξέφρασε σε δηλώσεις του από τα Χανιά ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ.Γιάννης Κουράκης.

Όπως τόνισε βασική προυπόθεση είναι να εξαφανιστεί το βαθύ,γραφειοκρατικό και αναποτελεσματικό κράτος που οδήγησε την χώρα στην σημερινή κατάσταση.

« Εάν αυτό που οδήγησε την χώρα ως εδώ, το απορρίψουμε, το συντρίψουμε, το τελειώσουμε και δεν το αφήσουμε να αναβιώσει , και ποιο είναι αυτό κατά την άποψή μου ;

Eίναι το συγκεντρωτικό, γραφειοκρατικό, αναποτελεσματικό, βαθύ κράτος, που δεν εξυπηρετεί τον πολίτη, που ο τρόπος που έχει οικοδομηθεί, το μόνο που προσφέρει είναι η διαφθορά, η κακή ποιότητα των υπηρεσιών.

Εάν αυτό το συντρίψουμε και το θάψουμε, υπάρχει αισιοδοξία” είπε χαρακτηριστικά ο κ.Κουράκης.

Όπως διευκρίνισε « αυτό μπορούμε να το συντρίψουμε όλοι μαζί αρκεί να θέλουμε. Νομίζω ότι όλοι μαζί μπορούμε. Εγώ είχα πάντα την άποψη ότι η χώρα έχει οικονομικούς και κυρίως ανθρώπινους πόρους. Πάνω από όλα έχει ανθρώπους που μπορεί να οδηγήσουν την χώρα ξανά στην ευημερία και στην πρόοδο.»

Τέλος εξέφρασε την άποψη πως « το 2012 θα αρχίσει να φαίνεται φως στο τούνελ. Διότι αυτό είναι το ζητούμενο. Με καλή συνεργασία, με καλή προσπάθεια, με ρήξεις και τομές που θα κάνουν την καθημερινότητα του πολίτη καλύτερη, που θα φέρνουν μπροστά μας αποτελέσματα θετικά, νομίζω ότι θα πάμε καλά.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook