Τουλάχιστον 45 Αϊτινοί μετανάστες πνίγηκαν όταν το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν βυθίστηκε, το περασμένο Σάββατο, στα ανοιχτά των κουβανικών ακτών, ενώ προσπαθούσαν να φτάσουν στη Φλόριντα, όπως έγινε γνωστό σήμερα, Πέμπτη, από την πρεσβεία της Αϊτής στην Αβάνα.

«Τα θύματα έφτασαν τα 45. Υπάρχουν επίσης περίπου δέκα πτώματα που δεν έχουν ανασυρθεί», κυρίως επειδή έχουν εγκλωβιστεί σε υποθαλάσσια σπήλαια, είπε ο πρεσβευτής Ζαν Ζενεούς.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα 87 άτομα που σώθηκαν και περισυνελέγησαν από το κουβανικό λιμενικό, θα επαναπατριστούν σήμερα με τη βοήθεια του υπουργείου Εξωτερικών της Κούβας και του Ερυθρού Σταυρού.

«Μεταξύ των διασωθέντων υπάρχουν δύο έφηβοι 15 και 16 ετών. Οι γονείς τους είχαν πληρώσει για να κάνουν αυτό το ταξίδι», είπε ο Αϊτινός διπλωμάτης. Σύμφωνα με τον Ζενεούς, είναι δύσκολο να διευκρινιστεί πόσα άτομα βρίσκονταν πάνω στο πλοιάριο. Εκτιμάται όμως ότι ξεπερνούσαν τα 160.

Τα ναυάγια πλοιαρίων με Αϊτινούς και Κουβανούς που ελπίζουν να φτάσουν στις ΗΠΑ και να βρουν καλύτερες συνθήκες ζωής είναι συχνό φαινόμενο στην Καραϊβική. Τον Ιούλιο του 2009 περίπου 70 Αϊτινοί μετανάστες έχασαν τη ζωή τους όταν βυθίστηκε το πλοίο τους στα ανοιχτά των βρετανικών νησιών Τερκς-εντ-Κάικος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook