Η διατροφή των αναβατών του MotoGP είναι πάρα πολύ σημαντική, αφού θα πρέπει να τρώνε το φαγητό που τους προσφέρει τις κατάλληλες βιταμίνες, χωρίς να αυξήσουν το βάρος τους.

Οι περισσότεροι αναβάτες πραγματοποίησαν διατροφικές εξετάσεις ώστε να δούνε ποιες είναι οι κατάλληλες τροφές για να μην ξεπεράσουν το ιδανικό βάρος, καθώς και να παίρνουν τις βιταμίνες που χρειάζονται. Ο Hector Barbera έκανε πρόσφατα αυτές τι εξετάσεις , αφού είχε τώρα τελευταία προβλήματα με το στομάχι του. Έτσι, ο Ισπανός θα ακολουθεί τις οδηγίες του εκπαιδευτή Rafa Olcina για να ξεπεράσει τα προβλήματα αυτά.

Επίσης, ο Ben Spies και ο James Toseland έχουν χάσει πέντε κιλά από τότε που μπήκαν στο MotoGP, κάτι που τους βοηθάει στις δυνάμεις επιτάχυνσης, καθώς και στο να κάνουν οικονομία στα καύσιμα.

Η διατροφική εξέταση του Dani Pedrosa έδειξε ότι έχει δυσανεξία σε οτιδήποτε περιέχει σιτάρι, ο Jorge Lorenzo τρώει σιτηρά ολικής αλέσεως και ζυμαρικά με λαχανικά, ενώ ο Casey Stoner αποφεύγει τα γαλακτοκομικά, τρώγοντας μόνο τροφές με υδατάνθρακες και πρωτεΐνες. Τέλος, ο Valentino Rossi τρώει ζυμαρικά και κόκκινο κρέας, ενώ ο Nicky Hayden έχει μια προτίμηση στο ψάρι.

(mototriti)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook