Η πώληση 84 αμερικανικών καταδιωκτικών-βομβαρδιστικών F-15 στη Σαουδική Αραβία στέλνει \”ισχυρό μήνυμα\” ότι η Ουάσιγκτον έχει δεσμευτεί για την ασφάλεια στον Κόλπο, σε μια στιγμή που το Ιράν απειλεί να κλείσει τα Στενά του Ορμούζ, δήλωσε σήμερα ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος.

 Η συναλλαγή και ανακοινώθηκε νωρίτερα σήμερα, \”θα βελτιώσει τις ικανότητες της Σαουδικής Αραβίας για την αποτροπή και την άμυνα κατά των εξωτερικών απειλών για την εθνική κυριαρχία της\”, δήλωσε ο \’Αντριου Σαπίρο, αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Νωρίτερα, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε τη συμφωνία ύψους 29,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την πώληση μαχητικών αεροσκαφών κατασκευασμένων από την εταιρεία Boeing στην πολεμική αεροπορία της Σαουδικής Αραβίας, η οποία θα υποστηρίξει πάνω από 50.000 θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ και θα δώσει στην αμερικανική οικονομία μια ετήσια ώθηση 3,5 δισ.δολαρίων.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ είπε ότι η διακυβερνητική συμφωνία περιλαμβάνει την κατασκευή 84 νέων αεροσκαφών και αναβαθμίσεις σε 70 υφιστάμενα αεροσκάφη καθώς και πυρομαχικά, ανταλλακτικά, εκπαίδευση, συντήρηση και υλικοτεχνική υποστήριξη.

\”Η συμφωνία αυτή ενισχύει την ισχυρή και διαρκή σχέση ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Σαουδική Αραβία και καταδεικνύει τη δέσμευση των ΗΠΑ για μια ισχυρή αμυντική ικανότητα της Σαουδικής Αραβίας ως βασική συνιστώσα για την περιφερειακή ασφάλεια\”, τονίζει ο Έρνεστ σε ανακοίνωσή του από τη Χαβάη, όπου ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα περνά τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook