Παρά τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουν πολλοί Ελληνες, ευτυχώς, υπάρχει ακόμη ανθρωπιά στις μέρες μας… Η Τράπεζα Τροφίμων είναι ένα κοινωφελές μη κερδοσκοπικό ίδρυμα που έχει αποκλειστικό σκοπό την καταπολέμηση της πείνας στην Ελλάδα.

Οι βασικοί σκοποί της Τράπεζας Τροφίμων είναι ο περιορισμός της σπατάλης τροφίμων, η προσφορά τροφίμων και αγάπης σε όσους το έχουν ανάγκη και η αφύπνιση και καλλιέργεια της αλληλεγγύης για τον συνάνθρωπο.

Συγκεντρώνει δωρεές σε τρόφιμα, αναψυκτικά και άλλα είδη, πριν από τη λήξη τους, σε καλή κατάσταση και ποιότητα και τα διανέμει δωρεάν σε ιδρύματα με περιορισμένους πόρους που φιλοξενούν ηλικιωμένους συνανθρώπους μας, ορφανά παιδιά, άτομα με ειδικές ανάγκες, άστεγους και άτομα που ακολουθούν κάποιο πρόγραμμα απεξάρτησης.

Οπως είναι γνωστό, η βιομηχανία παράγει τόνους τροφίμων που δεν μπορεί να διαθέσει στο εμπόριο (προϊόντα ελλιποβαρή, με σχισμένη ετικέτα, με πολύ κοντινή ημερομηνία λήξης ή προϊόντα των οποίων η σύνθεση ή η συσκευασία έχουν αλλάξει) και που συνήθως καταλήγουν στη χωματερή.

Η Τράπεζα Τροφίμων συλλέγει αυτά τα προϊόντα και τα διανέμει σε όσους έχουν ανάγκη. Επίσης, βοηθά ενορίες που προσφέρουν συσσίτια σε ανθρώπους που έχουν πραγματικά ανάγκη.

Ο γενικός διευθυντής της Τράπεζας Τροφίμων Αριστομένης Διονυσόπουλος λέει: «Αυτή τη στιγμή έχουμε 200 συσσίτια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Τα τρόφιμα αυτά σιτίζουν 25.000 ανθρώπους. Το 2010 μοιράζαμε συνολικά 100 τόνους τρόφιμα τον μήνα».

zougla.gr