Με βροχή και χαμηλές θερμοκρασίες θα μας αποχαιρετήσει το 2011, καθώς επιδεινώνεται ο καιρός από σήμερα Παρασκευή και μέχρι και το Σάββατο παραμονή πρωτοχρονιάς.

Όπως λέει στο Flashnews.gr ο μετεωρολόγος  Μανόλης Λέκκας, για σήμερα Παρασκευή προβλέπεται, βροχερός καιρός στα μεγαλύτερα διαστήματα της ημέρας, ενώ το ίδιο θα ισχύσει και για το Σάββατο.

Οι άνεμοι, θα πνέουν από δυτικές, νοτιοδυτικές με ένταση 3-4 μποφόρ και μόνο στα δυτικά και στα πελάγη η ένταση τους θα φθάνει τα 5-6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σήμερα θα διατηρηθεί σε ανεκτά επίπεδα με τη χαμηλότερη στους 9 βαθμούς κελσίου και την υψηλότερη στους 14 βαθμούς.

Το πρωί του Σαββάτου δεν θα σημειωθούν αξιόλογες μεταβολές, από αργά το μεσημέρι όμως  οι άνεμοι θα αρχίσουν να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 5-6 μποφόρ τοπικά, ενώ ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει επιδείνωση, με βροχές σε όλο το βόρειο κομμάτι του νησιού.

Οι βροχές αυτές όπως σημειώνει ο κ. Λέκκας θα είναι αρκετά έντονες ενώ δεν αποκλείεται στα ορεινά να σημειωθούν και κάποιες χιονοπτώσεις.

Η θερμοκρασία από το μεσημέρι και μετά θα πέσει σε ακόμα χαμηλότερα επίπεδα καθώς δεν πρόκειται να ξεπεράσει τους 12 με 13 βαθμούς κελσίου.

Οι βόρειοι άνεμοι θα διατηρηθούν τόσο το βράδυ του Σαββάτου όσο και το πρωί της Πρωτοχρονιάς. Οι βροχές την Κυριακή θα είναι πιο ήπιες, και πιο περιορισμένες ενώ θα διατηρηθούν οι νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 7 έως τους 9 με 10 βαθμούς κελσίου.