Τα δίδυμα αδέλφια, για χρόνια έχουν γίνει θέμα διάφορων επιστημονικών ερευνών σε μια προσπάθεια να δοθούν ερμηνείες αναφορικά με το πώς είναι δυνατόν, άνθρωποι που μοιράζονται κοινό γενετικό κώδικα να διαφέρουν μεταξύ τους. Ένας ακόμη λόγος που οι επιστήμονες δείχνουν ενδιαφέρον με τους διδύμους, είναι ότι δεδομένου του κοινού DNA, οι τυχόν διαφορές μπορεί να αναχθούν σε περιβαλλοντολογικούς παράγοντες.

Αξιοποιώντας την επιστήμη και τη φωτογραφία, το γνωστό περιοδικό National Geographic επιχειρεί να διερευνήσει το θέμα των διδύμων σε ένα ειδικό αφιέρωμα που ετοιμάζει. Στο πλαίσιο του αφιερώματος αυτού, προχώρησε στη φωτογράφιση πλήθος διδύμων ενώ πήρε συνεντεύξεις από πολλούς επιστήμονες που έχουν ασχοληθεί με το θέμα αυτό.

\"http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2011/12/29/article-2079492-0F49E34800000578-42_196x290.jpg\"Ανάμεσα, στα πορτραίτα διδύμων που θα παρουσιαστούν στο περιοδικό, από αισθητικής άποψης, ξεχωρίζει αυτό με τις 6χρονες Τζοάνα και Εύα. Οι δίδυμες αδελφές που πάσχουν από ελαφριάς μορφής αυτισμό, φαίνονται πανομοιότυπες.

Ωστόσο σύμφωνα με τον Danielle Reed, έναν από τους ερευνητές που συμμετέχουν στο αφιέρωμα «όταν τις γνωρίσεις, αντιλαμβάνεσαι ότι σε κάποια πράγματα διαφέρουν».

\"\"

Ένα ακόμη ζευγάρι διδύμων που παρουσιάζεται στο περιοδικό είναι και αυτό των Ντον και Ντέιν, οι οποίοι εργάζονται σαν οδηγοί φορτηγού για 18 χρόνια.

\"\"

Οι τενίστες Μάικ και Μποπ που αγωνίζονται μαζί, έχουν κερδίσει πάνω από 70 πρωταθλήματα, μεταξύ των οποίων και αυτό του Γουίμπλετον.

\"\"

Υπάρχουν ωστόσο και ζευγάρια διδύμων που έχουν γίνει ευρέως γνωστά, μέσα από ταινίες. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και οι Τζέιμς και Όλιβερ που τους γνωρίσαμε ως Φρεντ και Τζορτζ Γουέσλι στις ταινίες του Χάρι Πότερ.

\"\"

Οι αδελφές Mary-Kate και Ashley Olsen

\"Mary-Kate

Οι αδελφοί Cameron και Tyler Winklevoss

\"Twins

(newsbeast)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook