Τον προσεχή Ιούνιο θέτει ως ορόσημο για τη λύση του Κυπριακού ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου. Σε αποκλειστικές δηλώσεις του στον αρχισυντάκτη της εφημερίδας «Κίπρις», Ρεσάτ Άκαρ, ο Ντ. Έρογλου σημείωσε ότι, αν η θέση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ είναι πως δεν θα επιτευχθεί συμφωνία, τότε το τουρκοκυπριακό καθεστώς «επιβάλλεται να χαράξει την πορεία του, συμπληρώνοντας τα κενά στο «σύνταγμα», στον εσωτερικό κανονισμό της «βουλής» και στη «δημοκρατία"».

Ο κ. Έρογλου αναφέρθηκε και στις συνομιλίες λέγοντας ότι συζητήθηκε το περιουσιακό και το εδαφικό και πρόσθεσε ότι για το εδαφικό υποβλήθηκαν απόψεις και κριτήρια. Είπε ότι ο πρόεδρος Χριστόφιας απαιτεί έδαφος για εγκατάσταση 100.000 ανθρώπων, οι δε υπόλοιπες 75.000 ή θα επιστρέψουν και θα τους επιστραφεί η περιουσία τους ή θα αποζημιωθούν ή θα ανταλλαγεί η περιουσία τους.

Ακόμη, ότι ο κ. Χριστόφιας ζητά τη Μόρφου και την Καρπασία και φέρεται να του δήλωσε ότι, αν δεν επιστραφεί η Μόρφου, περιττεύουν οι συνομιλίες.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, σύμφωνα με την εφημερίδα, στα αιτήματα Χριστόφια, απάντησε ως εξής: «Ακόμη δεν ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για συζήτηση του χάρτη και για τον λόγο αυτό δεν το συζητώ μαζί σου».