Εκπρόσωποι από όλους πολιτιστικούς συλλόγους που εδρεύουν στον Δήμο Γόρτυνας, έδωσαν το παρών στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό μέγαρο, προκειμένου να γίνει μια πρώτη γνωριμία μεταξύ τους, αλλά και για να χαραχτεί μια κοινή πολιτική σχετικά με τις διάφορες εκδηλώσεις που διοργανώνονται κάθε χρόνο.

Στη συνάντηση, που έγινε έπειτα από πρωτοβουλία του γραφείου δημοσίων σχέσεων του Δήμου Γόρτυνας και σ’ αυτήν παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Σταύρος Ξυλούρης, (που είναι αρμόδιος επί των πολιτιστικών θεμάτων του Δήμου) και Αντώνης Πρινιανάκης, έδωσαν δυναμικό παρών οι εκπρόσωποι από 15 συλλόγους, ανταλλάσοντας ιδέες και απόψεις αναφορικά με τις δράσεις που αναπτύσσουν.

Όπως τόνισε στους παραβρισκόμενους ο υπεύθυνος του γραφείου δημοσίων σχέσεων Στέφανος Γκιαουράκης, η δημοτική αρχή επιθυμεί την ύπαρξη ενός κοινού πλάνου πάνω στο οποίο θα συμβαδίζουν όλοι οι πολιτιστικοί σύλλογοι, ώστε αφενός να αποτρέπεται το φαινόμενο να πραγματοποιούνται εκδηλώσεις σε κοινές ημερομηνίες και αφετέρου να έχει τη δυνατότητα και την ευελιξία ο Δήμος να στηρίζει, να προβάλει και να προωθεί τις προσπάθειες που γίνονται. Το επόμενο ραντεβού μεταξύ των ανθρώπων του Δήμου Γόρτυνας και των εκπροσώπων των πολιτιστικών συλλόγων ορίστηκε για την Κυριακή 3 Απριλίου 2011.

Τέλος οι πρόεδροι των πολιτιστικών συλλόγων της Αγίας Βαρβάρας, των Αγίων Δέκα και της Γέργερης ενημέρωσαν για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις που προγραμματίζουν και οι οποίες θα είναι οι ακόλουθες:

Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Βαρβάρας: «Κυνήγι χαμένου θησαυρού», από 28 Φεβρουαρίου έως 5 Μαρτίου.

Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίων Δέκα: «Κούλουμα», Καθαρή Δευτέρα 7 Μαρτίου

Πολιτιστικός Σύλλογος Γέργερης: «Αποκριγιώματα», Καθαρή Δευτέρα 7 Μαρτίου

Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Βαρβάρας: «Καρναβάλι», Καθαρή Δευτέρα 7 Μαρτίου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook