Τμηματική εξόφληση των οφειλομένων του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) έως το τέλος Μαρτίου πρότεινε η κυβέρνηση στους φαρμακοποιούς, κατά τη συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη, του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη και του υφυπουργού Υγείας κ. Μιχάλη Τιμοσίδη.

Η κυβερνητική πλευρά προτείνει στους εκπροσώπους του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) ο ΕΟΠΥΥ να πληρώσει την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου συνταγές Νοεμβρίου για ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΠΑΔ συνόλου 200 εκατ. ευρώ.

Την ίδια ημέρα (Πέμπτη 5 Ιανουαρίου) θα γίνει σύσκεψη με την συμμετοχή των υπουργείων Εργασίας και Υγείας και εκπροσώπους της βιομηχανίας για το θέμα της πίστωσης ώστε να σταματήσει η απαίτηση πληρωμών τοις μετρητοίς.

Η επόμενη πληρωμή θα γίνει στις 13 Φεβρουαρίου, ενώ ο ΟΓΑ συμμετέχει από την 1η Φεβρουαρίου στον ΕΟΠΥΥ και συνεπώς, οι συνταγές Ιανουαρίου θα κατατεθούν στον ΕΟΠΥΥ, με ημερομηνία πληρωμής την 22η Ιανουαρίου.

Για τα παλαιά χρέη του ΟΠΑΔ, το υπουργείο Οικονομικών καταθέτει τις επόμενες μέρες ρύθμιση, με την οποία αναλαμβάνει τα χρέη του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ προς τα φαρμακεία.

Ο ΠΦΣ αναμένεται να καλέσει τους Συλλόγους να αποφασίσουν την Τετάρτη την προσωρινή αναστολή της κινητοποίησης για τον ΕΟΠΥΥ (πίστωση) και να εκτιμήσουν ανάλογα με τα τοπικά προβλήματα τη στάση τους για τα υπόλοιπα Ταμεία.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook