Μετανάστης στο Βέλγιο είναι ο 61χρονος που συνελήφθη στην Κω με ένα μεγάλο διαστάσεων οπλοστάσιο που περιλάμβανε 12 όπλα και 1.320 σφαίρες. Στην Ελλάδα είχε έρθει για διακοπές, αλλά δεν μπορεί να εξηγήσει πώς μετέφερε με… τρένο και μετά με πλοίο (!) το πολεμικό υλικό –που ισχυρίζεται ότι είναι συλλεκτικό- χωρίς κανείς να τον πάρει είδηση!
       
Ο 61χρονος εντοπίστηκε μετά από διαπληκτισμό με έναν κάτοικο της περιοχής, που τον παρατήρησε γιατί έριχνε μπαλωθιές την Πρωτοχρονιά! Το οπλοστάσιο βρέθηκε στο τζιπ του μάρκας Vitara, έξω από το σπίτι συγγενικού του προσώπου όπου έμενε τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Ο συλληφθείς ισχυρίζεται ότι είναι μανιώδης συλλέκτης και ότι τα περισσότερα όπλα ήταν δηλωμένα στο Βέλγιο.

Στην Κω, όμως, φαίνεται πως γίνεται… συνήθεια η οπλοκατοχή! Άλλος ένας 30χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς του τμήματος Ηρακλειδών ύστερα από έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητο που οδηγούσε, όταν βρέθηκαν ένα κυνηγητικό όπλο έτοιμο για χρήση, ένα πιστόλι ρέπλικα με μια γεμιστήρα και 24 σφαίρες κρότου! Το αυτοκίνητο του δράστη αποδείχθηκε ανασφάλιστο, ενώ και ο ίδιος δεν διέθετε… δίπλωμα οδήγησης κι έτσι θα οδηγηθεί στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω με βαριές κατηγορίες.

Στα 88 του χρόνια μπορεί να κατείχε νόμιμα ένα κυνηγετικό όπλο, αλλά παρ’ όλα αυτά θα βρεθεί αντιμέτωπος με την δικαιοσύνη ένας υπερήλικας κάτοικος της πόλης της Ρόδου! Ένας άγνωστος τρύπωσε στο σπίτι του από το παράθυρο που είχε ανοιχτό και άρπαξε την καραμπίνα, με αποτέλεσμα μόλις ο 88χρονος δήλωσε την κλοπή να βρεθεί… κατηγορούμενος για πλημμελή φύλαξη οπλισμού!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook