Επί 2 ώρες παρέμειναν στο γραφείο του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Φώτη Μακρή οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, καταγγέλλοντας τρεις συγκεκριμένες υποθέσεις για τις οποίες δέχθηκαν παρεμβάσεις από υπηρεσιακούς ή μη παράγοντες για υποθέσεις που χειρίζονταν.

Σε αναλυτικά χειρόγραφα υπομνήματα που ξεπερνούσαν τις 20 σελίδες, τα οποία και κατέθεσαν, περιγράφουν αναλυτικά, σύμφωνα με τη zougla.gr, συγκεκριμένα γεγονότα και ονόματα και κατονομάζουν συγκεκριμένους υπηρεσιακούς ή μη παράγοντες που μετέφεραν επιθυμία η δυσαρέσκεια άλλων προσώπων ενδεχομένως και πολιτικών ή επιχειρηματιών για επίσπευση (ή κλείσιμο) κάποιων υποθέσεων. Οι ίδιοι πάντως δεν έκαναν καμία αξιολόγηση και αναφέρθηκαν σε πραγματικά περιστατικά κοινά και οι δύο κατά τα 2/3.

Σε ορισμένα ωστόσο σημεία τους, σύμφωνα με πηγές της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου χρειάζονται περαιτέρω διευκρινίσεις για αυτό και οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς θα επανέλθουν στο εισαγγελικό γραφείο την επόμενη Δευτέρα για περαιτέρω διευκρινίσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες ουδέποτε τους τηλεφώνησε προσωπικά υπουργός, ενδεχομένως να μεταφέρθηκε η επιθυμία του ωστόσο μέσω τρίτων.

Με τις περαιτέρω διευκρινίσεις που θα δώσουν οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς θα κριθεί εάν όσα καταγγέλλουν συνιστούν παρεμβάσεις ή προτροπές. Οι ίδιοι πάντως διευκρίνισαν ότι όλα αυτά τους αφήνουν αδιάφορους ωστόσο επανήλθαν στο θέμα λόγω του χαρακτηρισμού της ενέργειάς τους να παραιτηθούν ως παρορμητική. Σύμφωνα με πληροφορίες οι διευκρινίσεις που δόθηκαν ήταν σε έντονο ύφος και τη Δευτέρα θα συνεχίσουν προφορικά ή γραπτά αν εκείνοι κρίνουν.

Βγαίνοντας από το γραφείο του κ. Μακρή οι οικονομικοί εισαγγελείς δεν προχώρησαν σε δηλώσεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook