Οι χαμηλές θερμοκρασίες, οι  ισχυροί άνεμοι και βροχοπτώσεις θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού το επόμενο τριήμερο και μέχρι και τη Δευτέρα στην Κρήτη, σύμφωνα με τις προβλέψεις του μετεωρολόγου Μανόλη Λέκκα στο Flashnews.gr.

Συγκεκριμένα για αύριο Παρασκευή, από το πρωί προβλέπεται αλλαγή του καιρού, με τους ανέμους αρχικά να πνέουν από νότιες, νοτιοδυτικές διευθύνσεις με μια τάση ενίσχυσης, από τα δυτικά νοτιοδυτικά της Κρήτης.

Από το μεσημέρι προβλέπεται ότι ο καιρός θα κινηθεί από τα δυτικά προς τα ανατολικά, καθώς θα σημειωθούν βροχές σε όλη την Κρήτη που κατά τόπους θα είναι ισχυρές.

Οι νότιοι-νοτιοδυτικοί άνεμοι θα ενισχυθούν και θα φθάσουν οι εντάσεις στα πελάγη τα 7-8 και τοπικά τα 9 μποφόρ, με αποτέλεσμα να υπάρξουν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Εκτιμάται όμως πως από αργά το βράδυ της Παρασκευής, οι άνεμοι θα γίνουν νότιοι-νοτιοδυτικοί με τάση εξασθένησης.

Οι βροχές προς το βράδυ της Παρασκευής θα παρουσιάσουν ύφεση, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί μέχρι και τους 16 βαθμούς κελσίου.

Για το Σάββατο αρχικά οι καιρικές συνθήκες αναμένεται να είναι ίδιες, αλλά από το μεσημέρι και λόγω των ανέμων που από νοτιοδυτικοί θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν στα πελάγη, προβλέπονται βροχοπτώσεις στα βόρεια της Κρήτης καθώς και τοπικές καταιγίδες, ενώ θα σημειωθούν ακόμα και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Η θερμοκρασία εξαιτίας των βορείων ανέμων θα σημειώσει αισθητή πτώση και θα κυμανθεί από 6 έως 9 βαθμούς κελσίου. Οι βοριάδες που θα ενισχυθούν στα πελάγη εκτιμάται πως θα φθάσουν τα 7-8 μποφόρ, ενώ για την Κρήτη τα 5-6 μποφόρ.

Τα φαινόμενα που θα είναι έντονα από το μεσημέρι του Σαββάτου αναμένεται να παρουσιάσουν κάποια ύφεση από τα ξημερώματα της Κυριακής.

Για την Κυριακή προβλέπεται αρχικά να σημειωθούν βροχοπτώσεις, ενώ τα φαινόμενα αναμένεται να υποχωρήσουν από το μεσημέρι, και να διατηρηθούν μόνο στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 10 βαθμούς κελσίου.

Τη  Δευτέρα αναμένεται βελτίωση των καιρικών συνθηκών με τους άνεμους να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις αρκετά εξασθενημένοι 3-4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα φθάσει τους 11 βαθμούς κελσίου.

Από το βράδυ της Δευτέρας αναμένεται νέα αλλαγή του σκηνικού του καιρού με βροχές που θα κρατήσουν μέχρι και την Τρίτη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook