Για πάνω από τέσσερις ώρες συνεδρίασαν την Πέμπτη τα μέλη της διοικούσας επιτροπής της ΠΑΕ ΟΦΗ με κύριο θέμα τις λύσεις που πρέπει να προωθηθούν άμεσα στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κρητική ομάδα.

Κύριο μέλημα των ανθρώπων της ΠΑΕ και αποστολή τους για όσο θα βρίσκονται στην διοίκηση είναι να γίνει ένα συμμάζεμα στα οικονομικά της ομάδας και από την άλλη να βρεθούν τα χρήματα για να καλυφθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που ορίστηκε στα 2 εκατομμύρια ευρώ , αλλά και να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση των αδιάθετων μετοχών από την εποχή Βατσινά το 2009 που ανέρχεται στις 160.000 ευρώ.

Η συζήτηση κινήθηκε για πολλή ώρα και γύρω από το κομμάτι των 20 προσφυγών που έχουν κατατεθεί κατά της κρητικής ΠΑΕ . Η διοικούσα επιτροπή της ΠΑΕ ΟΦΗ
εξουσιοδότησε τον αντιπρόεδρο κ. Α. Κουτάντο και το γενικό αρχηγό κ. Σ. Κορωνάκη να ξεκινήσουν επαφές με αυτούς που έχουν καταθέσει προσφυγή για να βρεθούν οι κατάλληλες λύσεις.

Στα 2 εκ. ευρώ η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου

Ένα άλλο θέμα που απασχόλησε έντονα το διοικητικό συμβούλιο της κρητικής ΠΑΕ ήταν και η επικείμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου η οποία αποφασίστηκε να οριστεί στα 2 εκατομμύρια ευρώ και την ερχόμενη Δευτέρα οι κ.κ Τουγλής και Κουτάντος εξουσιοδοτήθηκαν να προχωρήσουν τις σχετικές διαδικασίες.

Σε άλλες αποφάσεις εξουσιοδοτήθηκε ο αντιπρόεδρος υπεύθυνος των οικονομικών κ. Κ. Τουγλής με το γραφείο μάρκετινγκ να καταρτίσουν προϋπολογισμό εσόδων, εξόδων έως 30-6-2012.

Παράλληλα την ερχόμενη Δευτέρα τα μέλη της διοικούσας επιτροπής του ΟΦΗ θα επισκεφθούν τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη για να τον ενημερώσουν για τα θέματα της ΠΑΕ και να ζητήσουν την συνδρομή του στα θέματα που έχουν μπει στην πρώτη γραμμή.

Νέα συνάντηση με παίκτες και προπονητή

Στο μεταξύ πριν από την έναρξη της προπόνησης της Πέμπτης τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Πέμπτης οι κ.κ Ξημέρης, Κουτάντος, Τουγλής και Κορωνάκης είχαν συνάντηση στα αποδυτήρια με το προπονητικό τιμ και τους παίκτες της ομάδας .

Οι διοικούντες την ΠΑΕ ΟΦΗ ενημερώθηκαν για τα αιτήματα που έχουν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας πάνω στο οικονομικό κομμάτι και ζήτησαν μια προθεσμία 10 ημερών για να απαντήσουν στα αιτήματα τους.

Πιο συγκεκριμένα οι ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ ζήτησαν να δοθεί προτεραιότητα στα πριμ αξίας 55.000 ευρώ που εκκρεμούν εδώ και αρκετό καιρό και τα οποία είχε υποσχεθεί ο Νίκος Μαχλάς στους παίκτες. Παράλληλα ζήτησαν να δοθεί προτεραιότητα στη καταβολή οφειλών στους παίκτες που είναι από την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο 2010-2011, και να υπάρξει και ένα χρονοδιάγραμμα στους ποδοσφαιριστές για την πληρωμή των τρεχουσών οφειλών.

Πάντως πριν από την προπόνηση της Παρασκευής θα υπάρξει και νέα συνάντηση του κ. Κουτάντου και του κ. Κορωνάκη με τους αρχηγούς της ομάδας για να καταγράψουν πόσα αιτήματα υπάρχουν ακόμη από τους ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ και να υπάρχει μια σφαιρική άποψη στην διοίκηση της ΠΑΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται να προταθούν μειώσεις συμβολαίων σε κάποιους ποδοσφαιριστές που έχουν υψηλά συμβόλαια για να συμμαζευτεί το ύψος του μπάτζετ για την φετινή χρονιά , και δεν αποκλείεται κάτι τέτοιο να φέρει και κάποιες αποχωρήσεις από την ομάδα αν δεν δεχτούν κάποιοι ποδοσφαιριστές τις συγκεκριμένες μειώσεις.

Νέος γενικός αρχηγός ο Σ. Κορωνάκης 

Στο μεταξύ η νέα διοικητική τάξη πραγμάτων στον ΟΦΗ έφερε και αλλαγή στο πόστο του γενικού αρχηγού της κρητικής ομάδας καθώς ο Σήφης Κορωνάκης θα αναλάβει το συγκεκριμένο ρόλο αρχής γενομένης από το ματς με τον Ατρόμητο παίρνοντας την θέση του Παύλου Αδάμου που του έχει ζητηθεί από την διοίκηση να παραμείνει στην ομάδα από άλλο πόστο με τον πρώην γενικό αρχηγό του ΟΦΗ να μην έχει δώσει ακόμη την οριστική του απάντηση αν και φαίνεται να είναι προβληματισμένος από την αποπομπή του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook