Με ανάκαμψη της τελευταίας στιγμής ο χρυσός διεύρυνε το ανοδικό του σερί για τέταρτη συνεχή ημέρα συναλλαγών. Το στραβοπάτημα του ευρώ ώθησε το αγοραστικό ενδιαφέρον για το πολύτιμο μέταλλο, παρά τις πιέσεις που ασκήθηκαν από το ενδυναμωμένο δολάριο. Τα στοιχεία για την αύξηση των θέσεων απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ το Δεκέμβριο αλλά και την πτώση του αριθμού των νέων αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας έπληξαν νωρίτερα την επενδυτική ζήτηση για το πολύτιμο μέταλλο, κρατώντας την τιμή του κάτω από τα 1.600 δολάρια ανά ουγγιά στο μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών.

Αναλυτικά, η τιμή του συμβολαίου του χρυσού, παραδόσεως Φεβρουαρίου ενισχύθηκε κατά 7,40 δολάρια ή 0,5% στα 1.620,10 δολάρια ανά ουγγιά στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Στη διάρκεια των συναλλαγών βρέθηκε να υποχωρεί έως τα 1.597,70 δολάρια ανά ουγγιά. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο κλεισίματος από τις 13 Δεκεμβρίου. Σωρευτικά, συγκεντρώνει κέρδη 5,2% από την Παρασκευή.

«Ο σημαντικότερος καταλύτης σήμερα ήταν το ευρώ», σχολιάζει αναλυτής μετάλλων της FuturePath Trading στο Σικάγο. «Οι επενδυτές εγκατέλειψαν το ευρώ και αγόρασαν χρυσό».

Στα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι Μαρτίου ενισχύθηκε κατά 20 σεντς ή 0,7% στα 29,30 δολάρια ανά ουγγιά. Το συμβόλαιο του ίδιου μήνα για το χαλκό έχασε αντίθετα 1 σεντ ή 0,2% στα 3,43 δολάρια η λίβρα.

Η πλατίνα, παραδόσεως Απριλίου υποχώρησε κατά 8,30 δολάρια ή 0,6% στα 1.418 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Μαρτίου υποχώρησε κατά 9,15 δολάρια ή 1,4% στα 644,40 δολάρια ανά ουγγιά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook