Το 28ο Διεθνές Φεστιβάλ «Πάγος και χιόνι» άνοιξε χθες τις πύλες του για το κοινό στο Harbin της Κίνας. Όπως κάθε χρόνο φιλοξενεί έργα από μερικούς από τους καλύτερους γλύπτες πάγου της χώρας.

Τα εκπληκτικά γλυπτά του φεστιβάλ φωτιζόμενα στο εσωτερικό τους μόλις νυχτώνει καθηλώνουν τους επισκέπτες από όλο τον κόσμο και τους μεταφέρουν σε ένα διαφορετικό κόσμο, βγαλμένο από τα ομορφότερα παραμύθια.

Ο επισκέπτης για να μετακινηθεί σε όλα τα γλυπτά μπορεί να χρησιμοποιήσει άλογο ή ακόμη και άμαξα γεγονός που κάνει την εμπειρία ακόμη πιο ξεχωριστή.

Το Harbin, πρωτεύουσα της επαρχίας Heilongjiang, είναι ένας από τους τόπους που πρωτοξεκίνησαν αυτή την μορφή τέχνης.

\"Φεστιβάλ

Γεωγραφικά, βρίσκεται στη Βορειοανατολική Κίνα, υπό την άμεση επιρροή του ψυχρού αέρα το χειμώνα που έρχεται από τη Σιβηρί
α. Η μέση θερμοκρασία το καλοκαίρι είναι 21,2 βαθμούς Κελσίου και το χειμώνα οι κάτοικοι μπορεί να δούν το θερμόμετρο να φτάνει μέχρι και -16,8 βαθμούς Κελσίου.

Το Διεθνές Φεστιβάλ «Πάγος και χιόνι» έχει τις ρίζες του πίσω στο 1963. Διακόπηκε για κάποια χρόνια κατά τη διάρκεια της Πολιτιστικής Επανάστασης, και ξεκίνησε ξανά το 1985.

Επισήμως, το φεστιβάλ ξεκινά στις 5 Γενάρη και διαρκεί ένα μήνα. Ωστόσο, τα εκθέματα είναι προσβάσιμα αρκετά νωρίτερα για το κοινό. Το πόσο νωρίτερα εξαρτάται από τις διαθέσεις του καιρού στην περιοχή.

Υπάρχουν  χειμερινές δραστηριότητες  που διασκεδάζουν τους επισκέπτες όπως αλπικό σκι, κολύμπι στον ποταμό Songhua για τους τολμηρούς, τσουλήθρες αλλά και η καθιερωμένη έκθεση  φαναριών από πάγο.

Το φεστιβάλ του Harbin είναι ένα από τα τέσσερα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου αυτού του είδους, μαζί με το Sapporo της Ιαπωνίας, το Quebec του Καναδά και το Φεστιβάλ σκι της Νορβηγίας.

\"Φεστιβάλ

\"Φεστιβάλ

\"Φεστιβάλ

\"Φεστιβάλ

\"Φεστιβάλ

\"Φεστιβάλ

\"Φεστιβάλ

\"Φεστιβάλ

\"Φεστιβάλ

\"Φεστιβάλ

\"Φεστιβάλ

\"Φεστιβάλ

\"Φεστιβάλ

\"Φεστιβάλ


(dinfo)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook