«H Ελλάδα χρειάζεται ανατροπή του πολιτικού συστήματος, όπως το ξέραμε μέχρι σήμερα», τόνισε μεταξύ άλλων η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντορα Μπακογιάννη κατά τη διάρκεια ομιλίας της το μεσημέρι, στο δημαρχείο Κισάμου.

Η κ. Μπακογιάννη, που με την επίσκεψη της στο δημαρχείο έκλεισε την τετραήμερη περιοδεία της σε Χανιά και Ρέθυμνο, έκανε λόγο για ανάγκη να «ξαναβάλουμε μπροστά την ελληνική οικονομία», χαρακτήρισε κρίσιμο το επόμενο τρίμηνο και σημείωσε πως «τώρα περισσότερο από ποτέ έχουμε την ανάγκη να ενώσουμε τις δυνάμεις μας […] Η Ελλάδα, βρίσκεται στη χειρότερή της στιγμή από τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο και μετά».

Κατά την επίσκεψη της στο δημαρχείο η πρόεδρος της ΔηΣυ ενημερώθηκε για τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή. «Μπορούν να υπάρξουν σοβαρές υποδομές, που θα διπλασιάσουν τα έσοδα που δίνει η Κρήτη και στο κεντρικό κράτος», είπε.

Η κ. Μπακογιάννη επισκέφθηκε την κεντρική αγορά της Κισάμου και το Ανουσάκειο ίδρυμα, που φιλοξενεί 100 άπορους γέροντες.

Κατά την συνάντηση της με τον Μητροπολίτη Κισάμου – Σελίνου, Αμφιλόχιο, εξέφρασε τον προβληματισμό της για τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει πολλές ελληνικές οικογένειες. «Υπάρχει ένα 20% αληθινό και όχι στατιστικό ποσοστό πολιτών που ζει, κάτω από το όριο της φτώχιας», τόνισε συνομιλώντας με τον κ. Αμφιλόχιο.

Ανακοίνωσε, δε, ότι το κόμμα της θα καταθέσει την Τετάρτη τις δικές του προτάσεις και για το κοινωνικό κράτος και για το «δίχτυ κοινωνικής αλληλέγγυης το οποίο χρειάζονται οι άνθρωποι που σήμερα έχουν σήμερα πολύ μεγάλη ανάγκη».

«Η Ελλάδα μπορεί. Εμείς οι Έλληνες μπορούμε. Αναπτυξιακές δυνατότητες υπάρχουν. Χρειάζεται όμως σχέδιο, χρειάζεται στρατηγική, χρειάζεται πολιτική απόφαση και πολιτική παρέμβαση. Πρέπει να ξεχάσουμε το \”εγώ\” και να δουλέψομε ως \”εμείς\”», σημείωσε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook