Στην εξάρθρωση σπείρας αλλοδαπών που διακινούσε κοκαΐνη στο νησί της Ρόδου προχώρησαν αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών. Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν τρεις Αλβανοί και μία γυναίκα υπήκοος Ρουμανίας ενώ κατασχέθηκαν 600 γραμμάρια κοκαΐνης.

Η δράση της σπείρας αποκαλύφθηκε ύστερα από πολύμηνη αστυνομική έρευνα και αξιοποίηση πληροφοριών που περιήλθαν στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, όπου εξακριβώθηκε ο τρόπος δράσης, καθώς και η ταυτότητα των μελών της οργάνωσης.

Σε αστυνομική επιχείρηση που έγινε το βράδυ της Παρασκευής στην πόλη της Ρόδου συνελήφθησαν και τα τρία μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ηλικίας 25, 29 και 39 χρονών. Στο πλαίσιο της ίδιας αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθη και η 23χρονη Ρουμάνα κατηγορουμένη για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Σε βάρος του 25χρονου σχηματίστηκε επιπλέον δικογραφία για πλαστογραφία και παράνομη διαμονή στην χώρα, ενώ σε βάρος του 29χρονου και του 39χρονου για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι από το καλοκαίρι, οι τρεις Αλβανοί είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση, και διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες (κυρίως κοκαΐνη) στη Ρόδο.

Ο 25χρονος, αγόραζε, κατείχε και πουλούσε τις ναρκωτικές ουσίες, ενώ τα δύο άλλα μέλη διαχειρίζονταν και διατηρούσαν τις εισπράξεις.

Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.