Την αντίθεσή του στην άποψη της Γερμανίδας καγκελαρίου πως η αποτυχία του ευρώ θα έφερνε την αποτυχία της Ευρώπης επαναλαμβάνει ο πρόεδρος του CSU Χορστ Ζίχοφερ, αδελφού κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών στη Βαυαρία και εταίρος της κυβέρνησης, επιμένοντας πως εάν μία χώρα αποχωρούσε από την Ευρωζώνη δεν θα κατέρρε το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στο Deutschlandfunk το Σάββατο, ο ηγέτης του CSU επανήλθε όπως δημοσιεύει το in.gr, στην περίφημη φράση της Μέρκελ πως «εάν το ευρώ αποτύχει, θα έχει αποτύχει και η Ευρώπη». «Υπάρχουν πολλές υγιείς οικονομίες στην ΕΕ που δεν είναι στο ευρώ, χωρίς να υπάρχει πρόβλημα στη λειτουργία της ΕΕ» είπε, αναφέροντας ως παράδειγμα τη Βρετανία.

«Δεν το προτείνω, αλλά μία αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν θα είναι προκαλούσε ζημιά στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωσή ή καταστροφή της ΕΕ» είπε χαρακτηριστικά ο Ζίχοφερ.

Ο ηγέτης του CSU επέμεινε ουσιαστικά στη θέση του κόμματός του πως πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα εξόδου από την Ευρωζώνη -παρόμοιες δηλώσεις του το καλοκαίρι τον είχαν φέρει σε διάσταση με την Άνγκελα Μέρκελ, όπως και οι ανάλογες αναφορές του Φίλιπ Ρέσλερ (ηγέτη του επίσης συγκυβερνώντος FDP).

«Το να \”πετάξουμε\” κάποιον έξω [από την Ευρωζώνη] είναι σκληρός όρος, αλλά η απομάκρυνση θα έπρεπε να είναι δυνατή ως έσχατο μέτρο, αυτήν είναι η θέση μας εδώ και μήνες» δήλωσε στη συνέντευξή του ο Ζίχοφερ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook