Το DOG TALK είναι ένα σχολείο που δημιουργήθηκε για εξερευνήσει και αναλύσει την ανθρώπινη συμπεριφορά και την επιρροή της στη ζωή του σκύλου.

Όπως λένε οι ιδρυτές του, έχουν ως στόχο στόχος του να προσφέρουν όλες εκείνες τις γνώσεις που βοηθούν τους ιδιοκτήτες-γονείς των σκύλων, αλλά και όσους σκέφτονται να αποκτήσουν σκύλο, να αντιληφθούν, ολοκληρωμένα, την σχέση με τον σκύλο τους.

«Η ομάδα του DOG TALK προσεγγίζει με σύγχρονο, υπεύθυνο και ανατρεπτικό τρόπο, την έννοια της κυνοφιλίας, δίνοντας προτεραιότητα στην εκπαίδευση του ανθρώπου – και όχι του σκύλου – προσπαθώντας να επαναπροσδιορίσει τη σχέση ανθρώπου-σκύλου, με άξονα τον συνδυασμό γνώσης και εμπειρίας.

Γιατί να εκπαιδευτώ εγώ και όχι ο σκύλος μου;

Η διαχείριση της δικής μας συμπεριφοράς και ψυχολογίας, σε συνδυασμό με την συμπεριφορά και την ψυχολογία του σκύλου μας, δεν περιορίζεται σε λέξεις-εντολές όπως «κάτσε», «έλα», «κάτω» και «μη», όπως νομίζουμε τις περισσότερες φορές.

Η εκπαίδευση δεν είναι μονόδρομος, αλλά ένα παιχνίδι για δύο. Είναι ένα ζήτημα ουσιαστικής σημασίας, με άμεση επίδραση στην ποιότητα της κοινής ζωής μας με τον σκύλο, καθώς η γνώση θα ενισχύσει την αυτοπεποίθηση μας σε σχέση με τις εκπαιδευτικές επιλογές μας, αλλά θα φέρει και διάρκεια στο αποτέλεσμα.

Στο DOGTALK εξερευνούμε και ανακαλύπτουμε μαζί τις βάσεις για μια ισορροπημένη, ώριμη και υγιή σχέση με το σκύλο μας, μέσα από μηχανισμούς συμπεριφοράς αλλά και νέες, ανατρεπτικές, εκπαιδευτικές μεθόδους», αναφέρει η ιστοσελίδα του σχολείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook