Κατηγορηματικά αντίθετος στο διάταγμα της κυβέρνησης του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Μόντι, που επιτρέπει στα εμπορικά καταστήματα να μένουν ανοικτά, χωρίς κανέναν περιορισμό ωραρίου, δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής της εμπορικής ένωσης Confesercenti, Μάουρο Μπουσσόνι.

Εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι μέσα στο 2012 μπορεί να κλείσουν 80.000 μικρές, οικογενειακού χαρακτήρα, εμπορικές επιχειρήσεις και να μείνουν άνεργοι, κατά συνέπεια, 250.000 εργαζόμενοι.

Όπως εξήγησε ο Μπουσσόνι, με τον τρόπο αυτό ευνοούνται οι μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων και πλήττεται ο μικρός έμπορος. Σύμφωνα με την ένωση, η κυβέρνηση υιοθέτησε το συγκεκριμένο μέτρο με στόχο την αύξηση του ανταγωνισμού, «αλλά δεν έλαβε υπόψη της ότι στον τομέα των τροφίμων, για παράδειγμα, το 70% του μεριδίου αγοράς, βρίσκεται ήδη στα χέρια των σούπερ μάρκετ».

«Για μια οικογένεια που έχει ένα κατάστημα, δεν είναι εύκολο να μπορέσει να εγγυηθεί την συνεχή και απεριόριστη λειτουργία του μαγαζιού, διότι υπάρχουν και ανάγκες και απαιτήσεις διαθέσιμου χρόνου για τα παιδιά, ενώ τα σχολεία, οι μεταφορές, οι όλες δημόσιες και τοπικές υπηρεσίες, δεν παρέχουν την στήριξη και τις διευκολύνσεις που όλοι θα χρειαζόμασταν», επισήμανε ο Μπουσσόνι.


protothema.gr