Σχεδόν 80 κλήσεις για παράνομη στάθμευση, κατάληψη πεζοδρομίου και ποδηλατόδρομου έχουν «κοπεί» από την δημοτική αστυνομία Χανίων στην αναπλασμένη οδό Πειραιώς τον τελευταίο μήνα και συγκεκριμένα από τις αρχές Δεκεμβρίου που δόθηκε στην κυκλοφορία.

Και όμως, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες που τράβηξε αναγνώστης του Flashnews.gr την νύχτα του περασμένου Σαββάτου, οι «γαιδουρίστας» επιμένουν να «σταθμεύουν» τα αυτοκίνητά τους πάνω στα καινούργια πεζοδρόμια, ακυρώνοντας στην πράξη ένα πολύ σημαντικό έργο για όλους τους πολίτες.

\"\"

Υπενθυμίζεται πως ανάπλαση της οδού Πειραιώς η οποία από την οδό Σκαλίδη, οδηγεί στην πλατεία Τάλω και στην Δυτική είσοδο του Ενετικού λιμένα και της παλιάς πόλης των Χανίων, έγινε με σκοπό να αποτελέσει έναν «δρόμο» περιπάτου για τους επισκέπτες και τους πολίτες περιμετρικά των Δυτικών τειχών της παλιάς πόλης.

Και όμως, «κάποιοι» φαίνεται πως εξέλαβαν την ανάπλαση των πεζοδρομίων , ως προσφορά του Δήμου για δημιουργία «χώρων στάθμευσης».

Πρόκειται για ακραιφνώς «γαιδουρινή» συμπεριφορά, ειδικά εάν συνυπολογιστεί πως στην ίδια περιοχή υπάρχουν χώροι στάθμευσης, στην πλατεία Τάλως και στην παλιά ΑΒΕΑ.

\"\"

Σύμφωνα πάντως με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Χανίων κ.Μανούσο Λιονάκη, οι περιπολίες των δημοτικών αστυνόμων στην συγκεκριμένη οδό θα ενταθούν, όπως και ο ρυθμός κοπής των κλήσεων.

Όμως το ζητούμενο τελικά, είναι να «μαζεύουν» κάποιοι τις κλήσεις των 80 ευρώ εκάστη, ή να καταλάβουν ότι η «στάθμευση» των αυτοκινήτων τους πάνω στο πεζοδρόμιο αποτελεί μιαν αντικοινωνική συμπεριφορά;

Flashnews

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook