Η επίσπευση των απαλλοτριώσεων για 4 έργα που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, αποτέλεσε το κεντρικό θέμα σε συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου κ. Λιονή με στελέχη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Κρήτης.

Πρόκειται για τα έργα κατασκευής της παράκαμψης της Αξού, η κατασκευή της γέφυρας του Ροδακίνου, το έργο οδοποιίας Μπαλέ – Αγκουσελιανά – Κάνεβος και το τμήμα Πατσός – Παντάνασσα του αμαριώτικου δρόμου.

Στη συζήτηση τονίστηκε ότι η καθυστέρηση των απαλλοτριώσεων είναι δυνατόν να μπλοκάρει τη χρηματοδότησή τους και να θέσει σε κίνδυνο μέχρι και την υλοποίησή τους ενώ εξετάστηκαν τρόποι ώστε να προχωρήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες με ταχύτερο ρυθμό.

Προς αυτήν την κατεύθυνση αποφασίστηκε και η συλλογή συναινετικών υπεύθυνων δηλώσεων των ιδιοκτητών προκειμένου να αποφευχθούν ενδεχόμενες δικαστικές ή άλλες εμπλοκές που θα καθυστερήσουν ακόμα περισσότερο τις αναγκαίες απαλλοτριώσεις.

Στη συνάντηση επίσης που συμμετείχαν και υπηρεσιακοί παράγοντες της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, συζητήθηκαν και μια σειρά από τεχνικά θέματα όπως για παράδειγμα ζητήματα που αφορούν στην υποβολή γεωτεχνικών μελετών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook