Του μείωσαν το πρόστιμο στο ήμισυ του προβλεπόμενου από τον … Κ.Ο.Κ ποσού λαμβάνοντας υπόψη εθνικά και εισοδηματικά κριτήρια!

Ο λόγος για τους υπευθύνους της Τροχαίας της Νορβηγίας που αποφάσισαν να μειώσουν κατά το ήμισυ το πρόστιμο που επέβαλαν σε έναν Σουηδό φορτηγατζή με το σκεπτικό ότι στη Σουηδία το κατά κεφαλήν εισόδημα είναι χαμηλότερο από το αντίστοιχο της Νορβηγίας, συνεπώς ο… παραβάτης οδηγός θα δυσκολευόταν να αποπληρώσει την κλήση!

Η απίστευτη αυτή ιστορία ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο, όταν άντρες της Τροχαίας στο Όσλο σταμάτησαν για έλεγχο το φορτηγό που οδηγούσε ο 61χρονος οδηγός Σουηδός Ulf Ander Andersson και τελικώς του έκοψαν πρόστιμο ύψους περίπου 1050 ευρώ με την αιτιολογία ότι κυκλοφορούσε με βλάβες στα φρένα και στα φώτα.

Έκτοτε πέρασαν αρκετοί μήνες κατά τους οποίους ο… παραβάτης οδηγός δεν είχε ειδοποιηθεί, όπως συμβαίνει στη Νορβηγία, να προσέλθει σε κάποιο δημόσιο ταμείο για να πληρώσει. Αντιθέτως, προ μηνός περίπου, ο κύριος Andersson έλαβε μια επιστολή από τη νορβηγική αστυνομία με το οποίο τον πληροφορούσαν πως το ποσό που του επιδικάζεται είναι περίπου το μισό του αρχικού. Στην ίδια επιστολή περιλαμβανόταν το σκεπτικό της απόφασης, με παραπομπή στα επίσημα στοιχεία του ΔΝΤ βάσει των οποίων το κατά κεφαλήν εισόδημα στη Νορβηγία διαμορφώνεται στα 52.000 δολάρια ετησίως, έναντι μόλις 38.000 δολαρίων στη Σουηδία!

Ο κύριος Andersson δηλώνει τώρα ευτυχής για την εξέλιξη, αλλά παράλληλα «πληροφορεί» τους Νορβηγούς πως ο ίδιος πληρώνεται κατά πολύ περισσότερο από τον μέσο Νορβηγό συνάδελφό του, ενώ παράλληλα «κερδίζει» και από τη διαφορά ισοτιμίας μεταξύ της νορβηγικής και της σουηδικής κορώνας.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook