Δύο βόμβες εξερράγησαν κοντά σε σημεία από όπου διέρχονταν σιίτες προσκυνητές στην πρωτεύουσα του Ιράκ σήμερα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 15 εξ αυτών και να τραυματιστούν 52, ανακοίνωσε η αστυνομία και ανέφεραν πηγές σε νοσοκομεία.

Χιλιάδες σιίτες ταξιδεύουν, όπως κάθε χρόνο, στην ιερή πόλη Κερμπάλα για μια ετήσια γιορτή εν μέσω της σοβαρότερης πολιτικής κρίσης στη χώρα τον τελευταίο χρόνο - καθώς η υπό σιιτική ηγεσία κυβέρνηση έχει στραφεί εναντίον σουνιτών πολιτικών.

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν στη συνοικία Μπάγια, στη νοτιοδυτική Βαγδάτη, όπου εννιά άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 28 τραυματίστηκαν• και στη βόρεια συνοικία Σάαμπ, όπου ο απολογισμός των θυμάτων έκανε λόγο για έξι νεκρούς και 24 τραυματίες, σύμφωνα με την αστυνομία και γιατρούς.

Προσκυνητές δέχονται επιθέσεις συνεχώς τις τελευταίες ημέρες. Νωρίτερα εντός της ημέρας, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 12 τραυματίστηκαν από δύο εκρήξεις στο νότιο τμήμα της Βαγδάτης, ενώ την Κυριακή βόμβα που είχε τοποθετηθεί σε λεωφορείο με Αφγανούς προσκυνητές εξερράγη και τραυμάτισε εννιά. Την περασμένη Πέμπτη, σειρά επιθέσεων είχε αποτέλεσμα 73 άνθρωποι να βρουν το θάνατο.


protothema.gr