Η σύζυγος του Ελβετού κεντρικού τραπεζίτη δεν φτάνει να είναι μόνο τίμια, πρέπει και να φαίνεται: Την παραίτησή του ανακοίνωσε ο επικεφαλής της ελβετικής Κεντρικής Τράπεζας (SNB) Φίλιπ Χίνλντεμπραντ μετά το θόρυβο που προκάλεσε η αποκάλυψη επικερδούς ανταλλαγής συναλλάγματος από τη σύζυγό του «παράλληλα» με την επιβολή ορίου διαπραγματεύσης στο ελβετικό φράγκο.

Η σύζυγος του Χίλντεμπραντ, Κάσια, αγοράσε στα μέσα Αυγούστου 418.000 δολάρια. Τρεις εβδομάδες αργότερα, η ελβετική Κεντρική Τράπεζα (υπό τη διοίκηση του συζύγου της) επέβαλε όριο διαπραγμάτευσης στο ελβετικό νόμισμα. Τότε, η Κάσια Χίλντεμπραντ μετέτρεψε τα δολάρια σε φράγκο, αποκομίζοντας σημαντικό κέρδος.

Μέχρι ακόμη και την περασμένη Πέμπτη, ο Χίλντεμπραντ αρνείτο ότι είχε γνώση της συναλλαγής -απορρίπτοντας φυσικά τις εκκλήσεις για παραίτηση.

Σε μία στροφή 180 μοιρών όμως, ανακοίνωσε τη Δευτέρα την αποχώρησή του -με άμεση ισχύ- από τη διοίκηση της SNB, λέγοντας πως επειδή δεν μπορούσε να αποδείξει ότι δεν είχε γνώση της συναλλαγής, έπρεπε να φύγει για διασφαλιστεί η εικόνα της κεντρικής τράπεζας.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook