Το εναρκτήριο λάκτισμα  των αποκριάτικων εκδηλώσεων του δήμου Ηρακλείου θα ακουστεί σήμερα Σάββατο, ενώ και  φέτος οι εκδηλώσεις υπόσχονται να  σκορπίσουν κέφι και χαρά.

Πάνω από 10.000 άνθρωποι υπολογίζεται ότι θα λάβουν μέρος στις φετινές αποκριάτικες εκδηλώσεις, οι οποίες ξεκινούν σήμερα και κορυφώνονται στις 26 και 27 του ίδιου μήνα με την Μεγάλη Παρέλαση των Καρναβαλιστών και το 9ο Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού και ολοκληρώνονται την Καθαρή Δευτέρα με γιορτές σε όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Ηρακλείου.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει:

• Αποκριάτικα παραδοσιακά δρώμενα από όλη την Ελλάδα

• Μουσικές Αποκριάτικες παραστάσεις

• Το Καρναβάλι των παιδιών (Κυριακή 20/2)

• Παιδικό κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού (Κυριακή 20/2)

• Την γιορτή της Τσικνοπέμπτης

• Αποκριάτικη καντάδα

• Μουσική παρέλαση από Φιλαρμονικές Δήμων της Κρήτης

• Το 9ο Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού (Κυριακή 27/2)

• Και την μεγάλη παρέλαση των Καρναβαλιστών (Σάββατο 26/2)

Αναλυτικά:

ΣΑΒΒΑΤΟ 19/2

12:00(ΠΡΩΙ) Παρέλαση με τις Φιλαρμονικές Ορχήστρες των Δήμων Ηρακλείου, Σητείας, Αγίου Νικολάου και Ιεράπετρας στους κεντρικούς δρόμους και πεζόδρομους της πόλης.

20:00(ΒΡΑΔΥ) Συναυλία

ΚΥΡΙΑΚΗ 20/2

10:00(ΠΡΩΙ) ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΚΡΥΜΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ Μικρά και μεγάλα παιδιά ντυμένα με σας Αποκριάτικες στολές σας πρέπει να είναι σας 10:00 στη πλατεία Δημαρχείου. Σας 11:00 ξεκινάμε την Αποκριάτικη βόλτα σας στο κέντρο σας πόλης με προορισμό τη πλατεία Ελευθερίας. Οι ομάδες των παιδιών 9 -12 ετών που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο Παιδικό Κυνήγι Θησαυρού θα περάσουν στον περιφραγμένο χώρο σας πλατείας. Σας περιμένουν γρίφοι, δοκιμασίες και παιχνίδια. Την οργάνωση έχει η ομάδα: «Χειροκίνητοι». Τα άλλα παιδιά κάθε ηλικίας θα προχωρήσουν σας τη Νομαρχία, τη πλατεία Δασκαλογιάννη και τη Λεωφ. Δικαιοσύνης. (δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα) Δεκάδες εθελοντές έχουν διαμορφώσει σας χώρους σε ένα απέραντο παιχνιδότοπο. Κλόουν, ξυλοπόδαροι, ζογκλέρ, ένα τεράστιο Lego, το γαϊτανάκι, υπαίθριες εκθέσεις και face painting σας περιμένουν.

ΔΕΥΤΕΡΑ 21/2

ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΩΡΑ 18:00(Απόγευμα) Ο ΛΥΚΟΣ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΕ Παράσταση μουσικού παραμυθιού για παιδιά Ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας Nομού Hηρακλείου «Δομίνικος Θεοτοκόπουλος» και η Μουσικοπαιδαγωγική ομάδα παρουσιάζει το παραμύθι στο πλαίσιο των Αποκριάτικων Εκδηλώσεων του Δήμου Ηρακλείου Μια πρωτότυπη παρουσίαση του παραμυθιού μέσα από δραματοποίηση, κουκλοθέατρο, μουσική και χρήση πολυμέσων. Πριν την έναρξη της παράστασης μικροί και μεγάλοι θα έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν σε διαφορά διασκευαστικά δρώμενα

ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ «ΑΣΤΟΡΙΑ» 20:00(ΒΡΑΔΥ) Είσοδος ελεύθερη Συναυλία – αφιέρωμα στο Tango με τον Γιώργο Ψαρουδάκη, τον Γιώργο Χυντηράκη το Μιχάλη Κλώντζα , Λένα Χατζηγεωργίου και ορχήστρα

ΤΡΙΤΗ 22/2

ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ ΑΣΤΟΡΙΑ.

ΠΕΜΠΤΗ 24/2 ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ

Την ημέρα της Τσικνοπέμπτης το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί το έθιμο του τσικνίσματος σε 2 κεντρικά σημεία της πόλης (είσοδο της κεντρικής αγοράς (μεϊντάνι) και Ίδης – Καλοκαιρινού).

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/2

«ΌΛΗ Η ΠΟΛΗ ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ» Αποκριάτικη Καντάδα στους κεντρικούς δρόμους και τις πλατείες του κέντρου της πόλης από Χορωδίες ,Κρητικούς Καλλιτέχνες ,το Μουσικό Σχολείο ,Ωδεία και άλλες Μουσικές Παρέες.

ΣΑΒΒΑΤΟ 26/2

ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΣΤΩΝ Παρέλαση των Καρναβαλικών Ομάδων από Χανιόπορτα – Καλοκαιρινού – Δικαιοσύνης – Πλατεία Ελευθερίας. Έναρξη με 7 παραδοσιακά συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα και στη συνέχεια τα σύγχρονα τμήματα των Καρναβαλιστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 27/2

ΤΟ 9ο ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΚΡΥΜΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ Στις 10:00 το πρωί όλες οι ομάδες που συμμετέχουν συγκεντρώνονται στο Δημαρχείο (Λότζια) για ενημέρωση. Η περυσινή νικήτρια ομάδα «ΧΟΙΡΟΚΙΝΙΤΟΙ», ανακοινώνει τον πρώτο γρίφο και το παιχνίδι ξεκινά. ΔΕΥΤΕΡΑ 28/2 – ΚΥΡΙΑΚΗ 6/3 Αποκριάτικες εκδηλώσεις στα Τοπικά Διαμερίσματα και του συνενωμένους Δήμους

τηλ: 6973096429 – 6937328686
Γενικές πληροφορίες www.kastrino-karnavali.gr / www.kastrino-karnavali.com

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook