Δεύτερη ημέρα σήμερα της επ’ αόριστον απεργίας που κηρύχθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατακόρυφη αύξηση των τιμών των καυσίμων στη Νιγηρία όπου χθες έχασαν τη ζωή τους έξι άνθρωποι στη διάρκεια διαδηλώσεων στις πόλεις Λάγκος και Κάνο, έγινε γνωστό από δημοσιογραφικές πηγές.

Πολλά καταστήματα παραμένουν κλειστά στις μεγάλες πόλεις της χώρας, της πολυπληθέστερης της Αφρικής (160 εκατομμύρια κάτοικοι) και της μεγαλύτερης παραγωγού πετρελαίου της ηπείρου.

Στην οικονομική πρωτεύουσα της χώρας Λάγκος έχει προγραμματιστεί πορεία για το μεσημέρι.

Η γενική απεργία έχει παραλύσει τη χώρα από χθες με δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους να διαδηλώνουν στους δρόμους. Η αστυνομία σε πολλές περιπτώσεις συγκρούστηκε με τους διαδηλωτές ανοίγοντας πυρ εναντίον τους. Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες από τα αστυνομικά πυρά. Τρεις στο Λάγκος και τρεις στην πόλη Κάνο, τη μεγαλύτερη πόλη της βόρειας Νιγηρίας.

Η κυβέρνηση της Νιγηρίας αποφάσισε την κατάργηση της επιδότησης των καυσίμων, απόφαση που είχε ως αποτέλεσμα να διπλασιαστεί και πλέον η τιμή των καυσίμων από την 1η Ιανουαρίου στη χώρα αυτή, στην οποία η πλειοψηφία των πολιτών ζει με λιγότερα από δυο δολάρια την ημέρα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook