Με μοτέρ βενζίνης 1,4 και 1,6 λίτρων και diesel 1,7 λίτρων, εκδόσεις δικίνητες ή και τετρακίνητες και με ενδιαφέρουσα εμφάνιση, το Mokka είναι το πρώτο μικρό crossover/SUV στην ιστορία της Opel.

Με την ιδιαίτερη ονομασία Mokka, το νέο μοντέλο της Opel παρουσιάστηκε τώρα για να «ανάψει φωτιές» στην κατηγορία των μικρών crossover/SUV. Προλογίζοντας το καινούριο προϊόν Opel, ο διευθύνων σύμβουλος τη φίρμας, Karl-Friedrich Stracke, τόνισε σχετικά «Το Opel Mokka αντλεί τα δυνατά του στοιχεία από τα παραδοσιακά μεγαλύτερα SUV και τα προσαρμόζει στα μοντέρνα δεδομένα που απαιτούν κομπακτ διαστάσεις. Επιπλέον, επεκτείνει τη γκάμα της εταιρείας και ενεργοποιεί την υποκατηγορία των μικρών SUV που αναμένεται να μεγαλώσει σημαντικά τα επόμενα χρόνια».

Αυτό που έχει ενδιαφέρον τώρα να γνωρίζουμε είναι πως το Mokka έχει μήκος 4,28 μέτρων, είναι δηλαδή ελάχιστα μεγαλύτερο από το Corsa το μήκος του οποίου είναι 3,99 μέτρα αλλά και μικρότερο από το Astra (μήκος 4,41 μέτρα).
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της Opel, το Mokka αντλεί το όνομά του από τους γνωστούς σε όλους μας κόκους καφέ της ποικιλίας Coffea Arabica. Τα ροφήματα με μόκκα θεωρούνται «σοφιστικέ» και «ψαγμένα», πλούσια σε χαρακτήρα και γεμάτα με ενέργεια. Ακριβώς με αυτόν τον τρόπο συμβολίζεται από την εταιρεία και ο χαρακτήρας του Mokka.

\"http://www.autotriti.gr/jpg/autotriti/390/NEWS/opelmokka2.jpg\"

Από τεχνικής άποψης, το Mokka θα το δούμε στις ευρωπαϊκές αγορές με δύο μοτέρ βενζίνης. Το πρώτο είναι ατμοσφαιρικό 1,6 λίτρων με ισχύ 115 ίππων και το δεύτερο είναι τούρμπο 1,4 λίτρων με 140 ίππους και ροπή 200 Nm. Eπίσης, θα δούμε και έναν κινητήρα diesel 1,7 λίτρων CDTI με 130 ίππους και ροπή 300 Νm. Στις εκδόσεις του μοντέλου θα δούμε επιλογές τόσο με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων όσο και με χειροκίνητο επίσης 6 σχέσεων, ενώ στη δεύτερη περίπτωση θα υπάρχει και σύστημα εξοικονόμησης ενέργειας Start/Stop.

Επιπλέον, ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι το Mokka θα μπορεί να αποκτηθεί τόσο σε δικίνητες (κίνηση εμπρός) όσο και σε τετρακίνητες εκδόσεις.

Tέλος, τονίζεται ότι το εσωτερικό του μοντέλου έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει άνεση και πρακτικές λύσεις. Χωρίς να ανακοινώνονται αναλυτικά τεχνικά στοιχεία γνωρίζουμε πως ο διαθέσιμος όγκος του χώρου αποσκευών του Mokka φτάνει τα 1.372 λίτρα, ανάλογα με τη θέση των αναδιπλούμενων καθισμάτων, ενώ στην καμπίνα συναντάμε συνολικά και 19 μικροαποθηκευτικούς χώρους.

\"http://www.autotriti.gr/jpg/autotriti/390/NEWS/buickinterior.jpg\"

Η αναλυτική παρουσίαση του νέου Opel Mokka είναι προγραμματισμένη για να γίνει τον Μάρτιο στην έκθεση της Γενεύης, ενώ το εμπορικό του λανσάρισμα στην Ευρώπη προσδιορίζεται χρονικά για το τέλος του 2012.

Εκτός απροόπτου, βασικοί εμπορικοί αντίπαλοι του Opel Mokka θα είναι το Nissan Juke αλλά και το επίσης νέο μικρό SUV που ετοιμάζει η Ford χρησιμοποιώντας ως βάση το πρωτότυπο EcoSport Concept.

(autotriti)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook