Ο Ερίκ Καντονά διακρίνονταν για δύο πράγματα. Για την ευφυΐα του εντός των ποδοσφαιρικών γηπέδων αλλά και για τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του. Έχοντας πλέον αποσυρθεί από τους αγωνιστικούς χώρους έστρεψε τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του- για καλό σκοπό- δηλώντας υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας για... μερικές ώρες.

Ο πρώην σταρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ «ξεγέλασε» τους Γάλλους ψηφοφόρους, κάνοντάς τους να πιστέψουν πως θα θέσει υποψηφιότητα για τις επικείμενες προεδρικές εκλογές στη Γαλλία.

Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα Liberation, ο Ερίκ Καντονά ζητούσε υπογραφες 500 δημάρχων για να μπορέσει να θέσει υποψηφιότητα.

Έχει θέσει μάλιστα χρονικά περιθώρια ως τα τέλη του Φεβρουαρίου.

«Η δέσμευσή μου με υποχρεώνει να μιλήσω, πιο ειλικρινά από ό,τι συνήθως, αλλά και με μια έντονη συναίσθηση της ευθύνης μου, σε μια εποχή που η χώρα μας αντιμετωπίζει δύσκολες επιλογές οι οποίες έχουν αποφασιστική σημασία για το μέλλον της», ανέφερε στην επιστολή του ο Καντονά.

Ο 45χρονος Καντονά επέκρινε με την επιστολή του τις «περιορισμένες ευκαιρίες» για τους νέους στη Γαλλία, αλλά και τις κοινωνικές αδικίες που είναι «υπερβολικά πολυάριθμες, υπερβολικά βίαιες, υπερβολικά συστημικές».

Αναφέρεται ότι οι προεδρικές εκλογές στη Γαλλία θα γίνουν τον Απρίλιο.

Η είδηση έκανε τον γύρο του κόσμου, προτού εν τέλει ο Καντονά παραδεχτεί πως το μόνο που επιθυμούσε ήταν να στρέψει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας για καλό σκοπό.

Αυτό που ο Καντονά επεδίωξε,  όπως είπε σε συνέντευξή του ξανά στη «Liberation», είναι οι πραγματικοί υποψήφιοι των εκλογών να στηρίξουν το Fondation Abbe Pierre, ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα για τους άστεγους.

Ο πρόεδρος του Fondation Abbe Pierre παραδέχτηκε πως η «προεκλογική εκστρατεία» του Καντονά δεν ήταν παρά ένα επικοινωνιακό τρικ. «Είπαμε πως χρειαζόμασταν λίγη έξτρα ώθηση αναγκάζοντας τους υποψήφιους να κάνουν τη στέγαση μια προτεραιότητα στις καμπάνιες τους», εξήγησε ο Πατρίκ Ντουτρελίν και επιβεβαίωσε πως ο Καντονά «δεν θα είναι υποψήφιος».

(in.gr)